Spring naar inhoud

Wil de politiek nu echt de banken aanpakken! ( vervolg )✅

Afbeeldingsresultaat voor geld als schuldVandaag kreeg ik ook een reactie van GroenLinks over geldcreatie door banken. Gisteren plaatste ik een artikel over het feit dat banken zichzelf het recht hebben gegeven om geld te creëren.    Omdat ik niet begrijp dat de politiek hier niets tegen doet , heb ik diverse politieke partijen een mail gestuurd met de vraag wat zij er van vinden en belangrijker wat zij er tegen gaan doen.

Heel toevallig verscheen er vandaag een nieuwe video op handjecontantje.org die over dit onderwerp gaat en die ik jullie niet wil onthouden omdat in deze film zeer duidelijk wordt uitgelegd wat er precies mis is in onze samenleving.

Daarnaast kreeg ik ook een reactie van GroenLinks over geldcreatie door banken , die ik hieronder heb weergegeven

Beste René,
De macht van de banken en hun taak van geldcreatie is een erg complex thema! GroenLinks heeft hier wel over nagedacht. Om te beginnen vinden we dat de buffers van de banken fors omhoog moeten zodat de risico’s die ze nemen niet op de belastingbetaler afgewenteld wordt. Risicovolle zakenbankactiviteiten en handel voor eigen rekening van banken worden gescheiden van de spaartegoeden voor consumenten en bedrijven. Wij zijn dus voor een strikte scheiding tussen zakenbanken en nutsbanken. 
Meer weten? Kijk dan hier eens! Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

 

Met vriendelijke groet,
Emile
Team Online

Ook deze partij ziet wel dat er problemen zijn maar geeft niet duidelijk weer wat zij er aan willen doen, want het verhogen van de buffer is geen oplossing,  het verminderd alleen een klein beetje het risico maar pakt het probleem in beginsel niet aan.
Ook hier maar weer een mail achteraan gestuurd om duidelijker te krijgen wat GroenLinks nu echt aan dit grote probleem wil gaan doen.
Want hoe je het ook went of keert een bedrijf dat van de overheid zelfstandig geld mag maken is gedoemd om problemen te veroorzaken waar elke burger last van zal hebben.   Behalve een klein clubje natuurlijk die deze  banken bezitten.
wordt vervolgt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: