Spring naar inhoud

Thierry Baudet veegt de vloer aan met Jeroen Dijsselbloem ✅

jeroen-dijsselbloem-thierry-baudet-parlementaire-enqueteThierry Baudet veegt in onderstaande toespraak in de tweede kamer de vloer aan met Jeroen Dijsselbloem. In zijn toelichtingsspeech voor een parlementaire enquête over de invoering van de euro en de desastreuze gevolgen hiervan, betitelt hij de rol van minister Dijsselbloem in combinatie met zijn functie als voorzitter van de Eurogroep, als schizofreen. “Hier naast mij zit Jeroen Dijsselbloem, die niet alleen minister van financiën is en dus op deze centen moest letten, maar ook voorzitter van de Eurogroep en dus namens de EU ons geld moest innen. Deze schizofrene dubbelfunctie is een van de belangrijkste redenen dat het kabinet Rutte de crisis in Nederland heeft verergerd, door de belastingen te verhogen om de drieprocentsnorm maar te halen. Met structurele schade voor de Nederlandse economie en metname het MKB, tot gevolg. Het hele land mocht bloeden voor de ambities van meneer Dijsselbloem.“, zo zei hij. Op onderstaand filmpje ziet u de gehele toespraak, waarin ook te zien is dat Jeroen Dijsselbloem naar de Kamervoorzitter gebaart. Deze roept Baudet vervolgens tot de orde.

Het moet worden gezegd dat het een fantastische toespraak is van Thierry Baudet. De parlementaire enquête is een initiatief van zijn Forum voor Democratie. Door voldoende handtekeningen in te zamelen hoopt het Forum voor Democratie zo’n enquête af te dwingen, maar Baudet laat duidelijk merken dat hij verwacht dat de slager zijn eigen vlees toch niet zal gaan keuren. De ferme taal van Baudet is natuurlijk hoopvol. Is er dan eindelijk een stroming in de politiek te vinden die de oude politieke garde de les durft te lezen of kunnen we een trend herkennen?

Wacht eens even. Herkennen we dergelijke gewaagde kritiek niet van Nigel Farage, de man die de drijvende kracht achter de Brexit-beweging was? Zou het kunnen dat we in geheel Europa of zelfs het gehele westen, een verschuiving kunnen waarnemen? Niet voor niets doet de andere man in de politiek die harde taal durft te gebruiken, Geert Wilders, het zo goed in de peilingen. Ook in Amerika zagen we de winst van een man die boude uitspraken doet en keiharde maatregelen doorvoerde na zijn aanstelling, Donald Trump. In meerdere artikelen lichtte ik toe dat deze verschuiving naar wat wordt betiteld als ‘populisme’, een goed gecoördineerde verschuiving is. Het krachtveld dat hier achter zit wil deze verschuiving naar rechts. Men wil in zowel Amerika als Europa de nationalistische anti-globaliserings sceptici aan het roer van de zeilboot en overstag gaan. Het plan is dat als deze nieuwe kapiteins het roer omgooien, ze de klap van de giek krijgen, omdat ze weigeren te buigen en vervolgens het schip kapseist. Het meest lastige om te doorzien is dat deze nieuwe kapiteins hun rol al kennen. Zij weten dat ze het schip tot zinken zullen brengen, zodat niemand ooit meer dwars durft te liggen. Wolven in schaapskleding herken je vaak pas als het te laat is. De vraag die we dus zouden moeten stellen is: wie heeft deze rechtspopulisten opgeleid? Hoe kan het dat zij nu politieke sier mogen maken?

Het mooie initiatief genaamd Forum voor Democratie geeft ogenschijnlijk hoop op een nieuwe stroming in de politiek. Nigel Farage gaf die hoop; Donald Trump lijkt voor velen die hoop te geven. We zitten mijns inziens echter in bewuste wisseling van de wacht. De koppige en kritische nieuwe kapiteins met hun grote monden, mogen het roer even overnemen. Als het schip dan omslaat en water maakt, kan definitief worden afgerekend met het nationalistische- en anti-centraliseringssentiment in de maatschappij. Het hoopvol kijken naar partijen als de PVV en het Forum voor Democratie, zou dus wel eens de zoveelste valse bevrediging van de illusie van keuze kunnen zijn. De enige manier om het opgedrongen systeem te ondermijnen is er niet meer aan mee te doen en alternatieven te scheppen. Als u wel naar de stembus rent heeft u wel laten merken dat u het anders wilde, maar dat is dan ook de enige inspanning die u heeft gedaan. Er is niets makkelijker dan een kruisje te zetten op een stembiljet om vervolgens weer mee te lopen in de kudde. Het is veel lastiger om de kudde te verlaten en achter de volksmenners weg te lopen om vers gras te zoeken. Toch is het wel een mooie toespraak.

http://www.beyondthematrix.nl/nieuws-analyses/thierry-baudet-veegt-de-vloer-aan-met-jeroen-dijsselbloem/

Vond je dit artikel interessant ? Deel het dan of plaats het op je eigen blog of andere socialmedia kanalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: