Spring naar inhoud

Dit is waarom de meeste mensen niet wakker (willen) worden ✅

Een ongemakkelijke waarheid of een geruststellende leugen

xxx

Wakkere mensen vragen zich dikwijls af hoe het komt dat anderen zich van hen afkeren als ze proberen belangrijke zaken te delen.
Er is een verklaring voor die ook duidelijk maakt waarom men bij de Europese Commissie met de meest waanzinnige besluiten weg komt en niemand ze ophangt aan lantaarnpalen.

Mensen die wakker zijn, zien wat er gebeurt en in de gaten hebben hoe ze aan alle kanten worden voorgelogen, hebben het vaak niet gemakkelijk.

De reden is omdat ze graag van de daken willen schreeuwen wat ze hebben ontdekt, maar al snel tot de conclusie moeten komen dat ze dit niet in dank wordt afgenomen.

Navolgend een klein stukje uit een email die wij onlangs ontvingen (dank!):

Mensen om me heen worden moe van me…luisteren niet. Het gaat ze toch goed? Niks aan de hand hoor. Natuurlijk worden politie agenten overhoop geschoten ..logisch toch..yeah right.

De reden dat dit allemaal gebeurt is omdat het merendeel van de bevolking lijdt aan wat men noemt cognitieve dissonantie:

Cognitieve dissonantie is een psychologische term voor de onaangename spanning die ontstaat bij het kennisnemen van feiten of opvattingen die strijdig zijn met een eigen overtuiging of mening, of bij gedrag dat strijdig is met de eigen overtuiging, waarden en normen.

In de korte video hierna gaat James Corbett wat dieper in op het fenomeen cognitieve dissonantie. Ook in die video zie je vrouw die zegt dat het voelde alsof ze één van haar ouders had verloren toen ze merkte dat de overheid niet het lieve aardige instituut is dat altijd voor haar zal zorgen.

 

Cognitieve dissonantie van het merendeel van de bevolking is ook de enige verklaring voor het feit dat ze toelaten dat een clubje gangsters in Brussel de duimschroeven voor de bevolking steeds verder aandraait.

Iets wat normaal functionerende mensen nooit zouden accepteren.

Een paar gebeurtenissen van de afgelopen week vanuit het gedrocht Europese Unie. Dingen, die zo krankzinnig zijn dat ieder normaal mens er hard om zou lachen.

Maar, het is geen grap, het is wet binnenkort, want men heeft daar het volgende goedgekeurd.

Vroeger moest men bewijzen dat iemand schuldig is aan dingen zoals belastingontduiking, zo meteen moeten individuen en bedrijven aantonen dat ze niet schuldig zijn aan deze feiten.

Dit betekent dat de overheid jou kan aanslaan voor ieder willekeurig bedrag aan belasting, omdat ze denken, omdat ze vermoeden, of zomaar omdat ze het willen (niet omdat het moet, maar omdat het kan). Ze hoeven dat niet uit te leggen aan een rechter, jij bent degene die dat moet doen, want jij bent degene die moet kunnen aantonen dat het niet terecht is. En kan je dat niet, wat heel vaak het geval zal zijn, dan zullen ze jou financieel slopen.

Verder hebben ze nog een aantal zaken aangenomen die er nu heel snel voor zullen zorgen dat de wereldregering volledig operationeel wordt.

1. Bewijslast omgedraaid moet worden: Vanaf nu moeten bedrijven en burgers bewijzen dat ze niét frauderen, in plaats van dat de overheid moet bewijzen dat zij wél frauderen. Een beginsel uit de jurisprudentie wordt hier dus op zijn kop gezet.

2. Niet alleen belastingontduiking wordt illegaal, maar ook belastingoptimalisatie, dus ontwijking, wordt vanaf nu als illegaal beschouwd. Voorheen was dit niet strafbaar.

3. Er moet een mondiaal register komen met alle inkomsten van alle personen, bedrijven en entiteiten.

4. De Verenigde Naties moeten extra middelen krijgen om een comité op te richten om belastingontwijking en -ontduiking aan te pakken.

Het zal niemand verbazen dat alle leden van de partij van de Nederlandse Landverrader Pechtold hebben vóór gestemd. Dit zijn het soort dingen waarvoor Pechtold mocht komen opdraven bij de Bilderberg Conferentie: zoveel mogelijk mensen zo gek krijgen dat ze ongezien met alles instemmen wat er uit Nazi Brussel komt.

Oliver Hardy, alias Timmerfrans, alias Frans Timmermans slooft zich ook weer als een gek uit voor zijn meesters en kraamt er weer de nodige onzin uit:

De Europese Commissie wil de mogelijkheden om anoniem te betalen aanpakken door strengere regels voor het gebruik van digitale valuta zoals bitcoin en anonieme prepaid betaalkaarten voor te stellen. Als het aan de Europese Commissie ligt gaat er strengere wetgeving voor online platformen gelden waar bitcoins en andere digitale valuta worden verhandeld.

“Het voorstel zal nationale autoriteiten helpen om de mensen op te sporen die hun financiën verbergen om misdrijven zoals terrorisme te plegen”, zegt vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans. “Lidstaten kunnen straks belangrijke informatie delen over wie de eigenaar van bedrijven is, wie erin online valuta handelt en wie er prepaidbetaalkaarten gebruikt.”

Probeer mensen in je omgeving uit te leggen wat cognitieve dissonantie betekent en dat ze zich misschien even niet al te prettig zullen voelen als ze onder ogen moeten zien dat de wereld waarin ze altijd hebben geloofd een complete illusie is. Een klein nadeel dat ruimschoots wordt vergoed als je eenmaal hebt geaccepteerd dat je wordt voorgelogen en bedrogen.

Een wereld waar bolronde huichelende psychopathische liegende fantasten zoals Timmerfrans een podium krijgen om zo snel mogelijk de bevolking honderd procent slaaf te maken.

Een fantast die werkelijk denkt dat hij ooit een beloning zal krijgen.

Nu ja, misschien ook wel, maar niet de beloning die hij in gedachten heeft.
xxx

 

THAT’S WHY PEOPLE DONT WAKE UP – http://wp.me/p6dy9T-mo

4 Comments »

 1. Ik wil hierbij reageren op “Een ongemakkelijke waarheid of een geruststellende leugen”
  Ik ben het echt eens met wat hier gesteld wordt. Ik ben overigens geen vriend van psychologie. Laat ik daar niet verder op ingaan. Het artikel gaat in op een verschijnsel waar alle mensen aan lijden: Iedereen heeft een waarheid nodig om op te bouwen en vanuit te redeneren, besluiten te maken, enzovoorts. Of die waarheid ook echt waar is, is minder belangrijk dan het hebben van zo’n waarheid. Zonder die (zogenaamde) waarheid wordt het leven onhanteerbaar, onbegrijpelijk, verlies je de vaste grond onder je voeten. M.a.w. de wereld stort in voor iemand die zijn basiswaarheid verliest.
  Als er dan iemand gaat lopen rondbazuinen dat jouw waarheid niet deugt en er geen acceptabele nieuwe waarheid voor in de plaats geeft, dan krijgt hij te maken met ongeloof en vijandigheid.
  Een prachtige term die “cognitieve dissonantie”, duidelijk iets wat bestaat, maar het is een symptoom van iets dat daaraan te grondslag ligt. Misschien is er inmiddels een pil tegen uitgevonden.
  Er bestaat een acceptabele manier om “een geruststellende leugen” te vervangen door “een geruststellende waarheid”, namelijk door de leugen stukje bij beetje te vervangen door iets waarmee ook te werken valt. Iets wat nog steeds past in een bestaand denkraam. Iets wat minder een leugen is.
  Er is nog een andere reden waarom je niet probleemloos ineens aan kunt komen met een totale ommekeer in zienswijze: Gemiddeld gesproken heeft iemand een denkpatroon dat is gebaseerd op een aantal basisgegevens: zoals een geruststellende leugen gecombineerd met wat je in je jeugd hebt geleerd en dingen die je hebt meegemaakt. Die dingen lijken op elkaar aan te sluiten. Zolang iets niet al te ver buiten dat denkpatroon valt, kan de persoon zich er nog wel een voorstelling van maken. Daarbuiten niet meer.
  Ik heb een vrouw gekend (rond 1995) die Science Fiction hetzelfde vond als Sprookjes: totaal verzonnen en ongeloofwaardig. Toch zijn er een heleboel SF apparaten die in de jaren 1930 tot 1960 zijn bedacht tegenwoordig te koop voor niet al teveel geld. In de tijd dat ze geschreven werden, bestonden er bijvoorbeeld geen laptops, scanners of faxen. De eerste TV’s zijn van de 50-er jaren. Het idee voor een fax dateert ergens uit 1939, geloof ik.
  Om je een voorbeeld te geven binnen deze web site: Na het zien van de video over de verdwenen wouden op aarde ben ik bergen heel anders gaan zien. Ik zie nu overal boomstronken op natuurfoto’s waar bergen op staan. Ik zie ook nog steeds de gevolgen van stukken aardkorst die tegen elkaar opbotsen en gebroken stukken versteende oude aardlagen. Ik zie ook allerlei verschijnselen in rotsen en bergen die ik vroeger niet zag. Mijn oude waarheid over rotsen en bergen is vervangen door een nieuwe en ik ben daar absoluut niet kwaad daarover. Waarom niet? Omdat ik ermee kan denken. Het brengt me niet in verwarring.
  Dit is in het algemeen hoe je iemands opvattingen kunt opschonen zonder schade aan te richten en zonder zelf een paria te worden. Je hebt er een heleboel kennis voor nodig om in te schatten in welke volgorde het gedaan moet worden en een zeer gezonde dosis menslievendheid. Ikzelf bezit meer van het laatste dan van het eerste. Ik ken alleen de richtlijnen.
  Over leugens gesproken:
  Een politicus zit op terrasje te praten met een sexy vrouw. Hij zegt: “Ik met een politicus en ik vertel echt altijd de waarheid”. De vrouw zegt: “Ik ben een prostitué en, echt waar, ik ben nog maagd.”

  Like

 2. Beste René,
  Hartelijk bedankt voor je reactie. Ben blij dat je het met mij eens bent.
  Ik heb zojuist gekeken naar een video over een Schots jongetje van vijf jaar dat zich het één en ander over een vorig leven herinnerde. Ik weet alleen niet zeker of ik dat via jouw website heb gezien of gewoon via YouTube. De reacties op dat verhaal is een typisch voorbeeld van wat ik in mijn reactie hierboven heb beschreven. Er was daar ook een video die zogenaamd voor 100% bewees dat vorige levens onzin zijn. In de westerse wereld is het idee van vorige levens of reïncarnatie behoorlijk taboe. In India ligt dat precies omgekeerd daar is het niet hebben van een vorig leven taboe.
  Wie heeft er dan gelijk?
  Ik ben het met Geert eens dat luitjes zoals de Rothschild’s niet bepaald fris zijn. Toch wil ik mij zoveel mogelijk onthouden van modder gooien. Om die reden heb ik ook niet gereageerd op een flink stuk van het originele artikel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: