Spring naar inhoud

Waarom kunnen mensen de waarheid over 9/11 niet accepteren ✅

VIDEO: Psychologen leggen uit waarom mensen de waarheid over 9/11 niet onder ogen willen zien

De meeste mensen die 9/11 hebben meegemaakt hebben op een of andere manier hier aan een trauma aan overgehouden. Hierdoor kan het heel moeilijk zijn om onder ogen te zien dat er misschien op die dag wel iets anders is gebeurt dan ons door officiële instanties wordt voorgehouden .

Als je met mensen hierover praat is soms hun reactie: “Ook al vertel je de waarheid dan nog zou ik het niet geloven”

Maar waarom vinden mensen het zo moeilijk om vraagtekens te zetten bij het officiële verhaal van 9/11? En waarom vinden ze het zo moeilijk om te zoeken naar alternatieve informatie over de gebeurtenissen op de dag van de aanslagen?

“Na negen jaar wetenschappelijk onderzoek kunnen we stellen dat we bewijs hebben waaruit blijkt dat de theorie van de overheid over de gebeurtenissen niet klopt. Toch hebben mensen geen idee dat deze informatie bestaat of weigeren ze deze informatie te accepteren. De vraag is waarom. Waarom willen mensen dit niet horen?” aldus Marti Hopper. Zij denkt dat het te maken heeft met de impact die een trauma heeft.

Doos van Pandora

Het grootste gedeelte van de wereld lijdt sinds de aanslagen nog steeds aan massale, collectieve posttraumatische stressstoornis. Hoe vaker we worden blootgesteld aan terrorisme, hoe dieper dit trauma wordt weggestopt.

“De mogelijkheid accepteren dat de overheid erbij betrokken was, is als het openen van de doos van Pandora. Als je het deksel opendoet en naar binnen gluurt, zullen een aantal van je overtuigingen op de proef worden gesteld,” zei klinisch psycholoog Robert Hopper.

Psychologen benadrukken dat de mens geneigd is zichzelf te beschermen tegen ideeën die indruisen tegen hun overtuigingen. Net zoals het lichaam beschikt over een vecht-of-vluchtreactie, heeft de geest ook de nodige gereedschappen om te ontsnappen aan dreigend gevaar.

Ontkenning

“Als we informatie krijgen die in strijd is met ons wereldbeeld noemen psychologen de onzekerheid die daar uit voortkomt ‘cognitieve dissonantie’, “ zei Frances Shure.

“De waarheid over 9/11 staat haaks op de overtuiging dat ons land ons beschermt en ons veilig houdt en dat Amerika tot de ‘good guys’ behoort. Als de overtuigingen op de proef worden gesteld, ontstaat er angst en wordt er een psychologische muur opgeworpen die ons beschermd tegen deze emoties. Het gevolg is ontkenning,” aldus Hopper.

Als je echt onderzoek wilt doen naar 9/11 zul je op zijn minst een aantal van je overtuigingen moeten veranderen of aanpassen. In onderstaande video leggen psychologen uit waarom veel mensen zich afsluiten op het moment dat ze worden geconfronteerd met een alternatieve kijk op 9/11:

 

9 Comments »

 1. Daar hebben we dan David Ray Griffin.
  https://www.henrymakow.com/is_the_truth_movement_false_op.html

  9-11 zit anders inelkaar amigo! Natuurlijk kijkt iedereen naar Bush. Bush was maar een marionetje/puppet……….je moet kijken naar de bedenkers die Washington in hun pocket hebben. Je moet maar zo denken,er zijn mensen die de meest schofterige plannen hebben om hun doel te bereiken…….all seeying eye one world gouvernment. En kijk wat er in de plaats kwam voor die twin towers. 666 One World Trade Center
  De puzzel is niet zo moeilijk.
  Met 1 naam kom je al heel ver. Miljardair Scary Larry en zijn “vriendjes”.

  Like

 2. Scary Larry
  http://crimesofzion.blogspot.nl/2007/06/silverstein-and-911.html

  Ik weet zeker dat die man 7 kleuren stront schijt in zijn pantalon vanwege het internet dat nu juist tegen hun zal werken.
  Vergeet Alex Jones………….zijn taak is om maar vooral niet naar de joodse wall street croocks te wijzen.
  Alles wat dicht bij de waarheid komt wordt bij info-wars eraf geknikkerd.
  ’t is maar dat je ’t weet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Trump houd z’n kaken stijf op elkaar.
  Trump weet heus wel hoe 9-11 is uitgevoerd. Maar als een president gaat praten wordt hij van het USA circuspodium afgehaald. Dus daarom verwacht ik ook niet veel van hem.
  Niet getreurd……er zijn genoeg mensen wereldwijd die wel de waarheid naar voren durven te brengen.
  Dit zijn dan ook staats gevaarlijke mensen.
  How 9/11 was done

  http://how911wasdone.blogspot.nl/

  Like

 4. Deze had ik nog niet gezien:
  Donald Trump Calls Freedom Tower Disgusting

  Hij had er liever een park aangelegd. Op zich ook geen slecht idee.
  Maar goed,nu staat daar die freedom tower whatever wat ze met die “freedom” bedoelen.
  Wat ik zo jammer aan Trump vind is dat ondanks dat hij niet als een of ander angstig mannetje overkomt, hij zich niet rept en roert over de betrokkenheid van de Israëlische geheime dienst in deze 9-11 inside job.
  Vreest hij soms een herhaling van JFK?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: