Spring naar inhoud

8-jarige jongen praat over pijnappelklier en hersenspoeling via tv ✅

 

Hoop voor de toekomst: 8-jarige jongen praat over pijnappelklier en hersenspoeling door tv

Acteur, motivatiespreker en artiest King Nahh plaatst filmpjes op YouTube waarin hij diverse onderwerpen bespreekt. Wijze kinderen als King Nahh – oude zielen, indigokinderen of hoe je ze ook wilt noemen – duiken overal ter wereld op en lijken immuun te zijn voor conditionering op school en door middel van de televisie.

In dit filmpje vertelt hij de interviewer over de pijnappelklier (het derde oog) en hoe de entertainmentindustrie die kan uitschakelen. Het jongetje kan maar niet begrijpen waarom er oorlog is in de wereld en benadrukt dat gewelddadige videospelletjes ons ongevoelig maken voor de gruwelijkheden die gepaard gaan met het doden van mensen.

King Nahh legt uit hoe we worden geprogrammeerd door middel van gewelddadige films en games. Hij vraagt zich af waarom zoveel kinderen ervan houden om games zoals Grand Theft Auto en Call of Duty te spelen. “Ik houd juist van goede, creatieve games,” zegt hij.

“Als je binnen zit en de hele dag alleen maar naar onzin kijkt op tv, moet je leren beseffen dat het moment is gekomen om de tv uit te zetten,” aldus King Nahh. “Dat is het geneesmiddel: zet de tv uit, ga naar buiten en ga iets doen.

Bijzondere gedragspatronen

“Indigokinderen vertonen geheel nieuwe en ongebruikelijke psychologische eigenschappen en een gedrag en bewustzijn die niet eerder in de geschiedenis werden aangetroffen,” schrijft Lewis Carroll in het standaardwerk ‘De Indigokinderen’. “Hun bijzondere gedragspatronen vergen van ouders en opvoeders nieuwe methoden van benadering.”

Carroll stelt dat kinderpsychiaters ten onrechte bezig zijn deze kinderen als onaangepast, hyperactief en lijdend aan concentratieproblemen te behandelen met chemische middelen. Als kenmerken van deze kinderen noemt hij: (hoog)gevoeligheid, afzetten tegen autoriteit, nieuwsgierigheid, (bovenmatige) intelligentie en eigenwijsheid.

ADHD

In de jaren negentig begonnen een aantal Amerikaanse psychologen kinderen waarvan zij geloofden dat ze speciale krachten hadden te bestempelen als indigokinderen. Hoewel veel van deze kinderen daarna werden gediagnosticeerd met ADD of ADHD, zijn ouders van mening dat hun kinderen geen aandoening hebben, maar bepaalde krachten en vaardigheden bezitten.

Ook hoogbegaafde kinderen krijgen steeds vaker een psychiatrische diagnose zoals ADHD of autisme. Hoogbegaafdheidsexpert Lianne Hoogeveen van het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek (CBO) van de Radboud Universiteit Nijmegen zegt daarover: “In veel van die gevallen twijfelen wij of die diagnose terecht gesteld is.”

Bron: Hoop voor de toekomst: 8-jarige jongen praat over pijnappelklier en hersenspoeling via tv | Bewust Worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: