Spring naar inhoud

Wat zit er achter de lege spooksteden van China?

st

Waarom is China zo druk bezig met de bouw van enorme grote, goed opgezette “ghost-steden” die volledig verstoken zijn van mensen?

Google Earth toont foto’s van China, stad na stad van grote complexen, bestaande uit kantoor wolkenkrabbers, overheidsgebouwen, appartementen, woontorens en huizen, allemaal met elkaar verbonden door netwerken van lege wegen, met enkele van de steden in China op echt de meest onherbergzame locaties.

 

Beelden van deze “ghost-steden”, na ontelbare miljarden dollars zijn uitgegeven aan de steden ‘ontwerp en de bouw, onthullen dat er niemand woont of leeft!

“De foto’s tonen iets wat lijkt op gigantische filmsets voor apocalyptische films, waarin een soort van een neutron oorlog of een bizarre natuurramp h mensen heeft geëlimineerd en er niemand meer over is opde aarde, terwijl de verlaten wolkenkrabbers, stadions, parken en wegen perfect intact zijn gebleven.”

fg

Kangbashi

Sommige steden zijn gebouwd in de meest onherbergzame gebieden. Zo is één van de spooksteden gebouwd in het midden van een woestijn in Binnen-Mongolië.

Een andere ghost-stad is gebouwd in het midden van een woestijn in Binnen-Mongolië. Kangbashi, een stad gebouwd voor miljoenen, in Midden-Mongolië. Er is op honderden kilometers geen (zee)-haven beschikbaar, en zelfs de snelste treinen zullen er uren over doen om daar te komen vanuit vrijwel elke andere grote Chinese stad.”

Business Insider toonde een reeks foto’s van deze Chinese ghost steden. Men liet geen auto’s in de stad toe, met uitzondering van ongeveer honderd cars die geparkeerd stonden in grotendeels lege percelen, geclusterd rond wat een overheidsgebouw lijkt.

China heeft nu een geschatte voorraad van zo’n 64 miljoen leegstaande woningen! Het is bezig met opbouwen van maximaal 20 nieuwe ghost-steden per jaar op grote delen van het ‘vrije land’.

dr

De spookstad in Angola

Deze lege steden zijn echter niet alleen in China te vinden. Afgelopen jaar bleek uit foto’s van Google Earth dat in China wel erg veel van dit soort enorme spooksteden zijn gebouwd. Ook in Afrika is China dus vertegenwoordigd met een spookstad.

Waarom blijft China enorme spooksteden bouwen waar niemand woont? Ook de BBC heeft verslag gedaan van een dergelijk bouwproject op dertig kilometer afstand van de Angolese hoofdstad Luanda. De stad, Nova Cidade de Kilamba, is ontworpen voor een half miljoen mensen en bestaat uit 750 woontorens, 12 scholen en meer dan 100 winkels.

De China International Trust and Investment Corporation (CITIC) stampte de stad in minder dan drie jaar uit de grond. BBC-journaliste Louise Redvers ontdekte dat de meeste gebouwen van de stad helemaal leegstaan.

vb

Miljarden euro’s hebben de bouwprojecten gekost, maar foto’s onthullen allemaal dat er helemaal niemand woont. De foto’s lijken wel te zijn gemaakt op een filmset.

Patrick Chovanec van de Tsinghua-universiteit in Peking legde uit: “Wie wil de burgemeester zijn die moet uitleggen dat het bbp van zijn gemeente het afgelopen jaar niet met 8 procent is gegroeid? Dat wil niemand. Dus het systeem zegt: bouwen. Als dat de meest gemakkelijke manier is om groei te bereiken blijf je bouwen, ongeacht of er mensen komen te wonen.”

Er wort ook wel gespeculeerd dat de Chinezen hun geld wilden opslaan in de vorm van vastgoed.

bn

Eerder in 2005, publiceerde de ‘Financial Times’ fragmenten uit een interview met de Chinese generaal Zhu Chenghu, die verklaarde  “We zullen ons voorbereiden op de vernietiging van alle steden ten oosten van Xian”. Xian ligt Centraal gelegen in China, ongeveer halverwege de Chinese kust en Mongolië.

Vrijwel elke grote Chinese stad bevindt zich op dit moment ten oosten van Xian, waaronder de hoofdstad, Beijing, en haar grootste stad, Shanghai. Als al deze steden vernietigd zouden worden, dan zouden honderden miljoenen Chinezen vluchtelingen een nieuwe plek moeten zoeken om te wonen … en dan zijn deze nieuwe “vanuit het niets opgebouwde steden” misschien precies wat nodig is.

Eigenlijk waren er veel mensen die in de veronderstelling waren dat generaal Zhu de mogelijkheid besprak van een nucleaire oorlog met het Westen waarbij de gehele Chinese kust weggevaagd zou worden … maar er zou natuurlijk evenzo goed ook nog een andere mogelijkheid kunnen zijn.

Indien een reeks veranderingen op aarde plotseling zou plaatsvinden, zullen vele miljarden mensen over de hele wereld – waarvan de meeste langs of nabij de Zee wonen – direct verdrinken, en hun lichamen, steden en industrieën zullen voorgoed verloren gaan onder de tektonische platen.

Degenen die deze ramp overleven zullen proberen om landinwaarts te ontsnappen, waardoor ze dus de lokale middelen enorm zullen belasten van de gebieden die ze zullen proberen om te gaan bewonen. Voornamenlijk natuurlijk, daar waar de steden al klaar zijn en de rampen eventueel hebben doorstaan.

Voor deze overlevenden, zal het waarschijnlijk een tijd van grote hongersnoden en strijd zijn, en een groot deel van de mensheid zou wel eens terug kunnen vallen, net zoiets als in de films van “Mad Max”, maar in ieder geval met de mogelijkheid te overleven.

Het is echter duidelijk, dat de ‘elites’ van plan zijn om de controle te handhaven, en deze veranderingen op aarde zullen gebruiken voor hun “final solution”- de Wereld Regering. Met de meerderheid van de mensheid al kruipend op hun knieën, moet er een mondiale macht zijn met hun commando structuur intact, om het leiderschap over de rest van de wereld in te kunnen nemen.

Voor de Chinese overheid zou het opbouwen van een netwerk aan nieuwe steden op strategische locaties, (zoals de Mongoolse hooglanden) om honderden miljoenen vluchtelingen te huisvesten, dus best een zeer slim plan kunnen zijn ter consolidering van hun huidige macht.

Dat laatste is ook de reden dat ik persoonlijk van mening ben dat de ‘elites’ heel erg goed weten wat er komen gaat….en zelfs waar!

* * * * *

Footage shows African ‘ghost town’

 

 

Press TV-Reporter’s File-Chinese Ghost Cities

China’s empty city

House Prices Plunge in Chinese Ghost Town

Press TV-Reporter’s File-Chinese Ghost Cities-07-22-2010

Bronnen;

* Chinese spooksteden in Angola

* More eerie ‘ghost cities’ popping up

* Why is China building eerie ‘ghost cities’?

* Amazing Satellite Images Of The Ghost Cities Of China

* Why Is China Building These Gigantic Structures In the Middle of the Desert?

Bron: Wat zit er achter de lege spooksteden van China?

3 Comments »

    • Dat zou inderdaad kunnen , maar het kan ook een manier zijn om het geld rollend te houden, investeren in vastgoed ook al wordt het niet gebruikt. Omdat het financiële systeem is gebaseerd op geldcreatie door banken moet je blijven zorgen voor investeringen ook al doe je er niets mee

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: