Spring naar inhoud

Wil de echte Obama opstaan?

Het was mijn bedoeling om een stukje te schrijven over het mogelijke aanblijven van Obama.Hij heeft  uitspraken gedaan die als humor en grapjes werden gebracht, maar waar best eens een kern van waarheid in zou kunnen zitten.

Op zoek naar een geschikte video van Obama kwam ik er ook één tegen van 20 jaar geleden waarin een onzekere Obama een lezing houdt in de Cambridge Library.
Ik wil deze aan u  laten zien en ik heb ook twee foto’s naast elkaar gezet. Het zou zeker gewoon een twintig jaar jongere Obama kunnen zijn qua uiterlijk. Maar wat niet overeen komt is zijn stem. Die is opvallend lager dan van de Obama die wij nu kennen.

obama

Barack Obama 2005

obama1995

Barack Obama 1995

Ik weet wel dat jongens in de puberteit van een redelijk hoge stem langzaam zakken naar een lagere mannenstem, maar ik heb nog nooit gehoord dat op oudere leeftijd de stem weer in toonsoort hoger wordt. Maar dat kan aan mij liggen. Ik hoor het graag als iemand hier meer ervaring mee heeft of kennis hiervan.

Obama in Cambridge Library 1995

Final White House correspondents dinner speech 2005


Opvallende uitspraken van Obama  in onderstaande video

Obama zegt hierin twee maal, dat hij  zich geen kandidaat kan stellen als president.
Maar eigenlijk denkt hij een aardig goede president te zijn. Hij denkt ook, dat als hij zich kandidaat zou stellen, dat hij zou kunnen winnen. Maar hij kan zich geen kandidaat stellen.
Er is veel dat hij graag wil doen om Amerkika vooruit te helpen, maar de wet is de wet.
“Niemand staat boven de wet, zelfs de president niet”, zegt Obama.

Maar vanaf de  2:05 minuut zegt hij iets opvallends: “Als een leider probeert om  de regels te veranderen midden in het spel om aan te kunnen blijven, dan riskeert hij instabiliteit en strijd………”

Obama zegt een derde termijn te kunnen winnen

Obama heeft alle tijd gehad om dit uit te voeren. Een grondwetswijziging waar vermeld staat in welke (nood)gevallen een president na zijn tweede termijn toch kan aanblijven.
Denk hierbij aan uitvallen van de nieuwe kandidaat waardoor er niemand anders overblijft en het land toch geregeerd moet worden.
Kijk hier maar eens wat voor fratsen er worden uitgehaald om Trump alsnog schuldig te verklaren door (bedachte) gebeurtenissen uit zijn verleden

Intussen stuurt Obama legers vanuit heel Europa en VN richting Russische grens. Wat is hij van plan in de laatste paar dagen van zijn presidentschap?
Heeft hij intussen de wet gewijzigd die het mogelijk maakt om aan te blijven? Wat gaat er gebeuren voor of op 20 januari, de inhuldigingsdag van de nieuwe president Trump ?

We zullen het binnenkort weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: