Spring naar inhoud

Is George Orwells 1984 ‘ministerie van waarheid’ binnenkort een feit?

George Orwell spreekt in zijn boek 1984 niet alleen over een maatschappij waarbij iedereen overal afgeluisterd en bekeken wordt via het telescherm, maar ook over een ‘ministerie van waarheid’. De laatste weken zien we een enorme hetze ontstaan tegen (wat wordt genoemd) ‘nepnieuws’. Rusland wordt in dit kader gebruikt om als grote boosdoener neer te zetten. Het is handig om daarvoor een land te gebruiken, want als je bepaald nieuws zou verbieden, zou dat rieken naar inperking (of afnemen) van de vrijheid van meningsuiting. Door Rusland de schuld te geven van beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen en door Rusland te beschuldigen van mogelijke beïnvloeding van bijvoorbeeld de komende Duitse verkiezingen, kan de EU de komende censuur schuiven onder de noemer “bescherming tegen invloedrijke propaganda van een vijandig land”. Het AD meldt zojuist [citaatHet verspreiden van nepnieuws via sociale media zou volgens sommige critici een rol hebben gespeeld bij de keuze voor Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het vermoeden bestaat ook dat aan Rusland gelieerde hackers hun uiterste best hebben gedaan om negatief nieuws en malicieuze suggesties over Hillary Clinton te verspreiden. De geheime dienst CIA zei aanwijzingen te hebben dat Russische hackers zich met de gang van zaken hebben bemoeid.

De Duitse minister van justitie Heiko Maas stelt [citaat] Het is niet zo gemakkelijk een instelling op te tuigen die als een soort waar­heids­com­mis­sie besluit wat klopt en wat niet. Duidt dat erop dat het juist de bedoeling is dat er dergelijke wetgeving komt, maar dat het “niet zo makkelijk is”? Het AD meldt verder [citaat] De Duitse politieke partijen CDU en CSU overwegen het verspreiden van nepnieuws ‘desnoods’ strafbaar te maken om manipulatie van de verkiezingen te bestrijden. De Duitse regeringspartij CDU vreest dat de verkiezingscampagne volgend jaar gemanipuleerd zal worden door valse berichtgeving op het internet, met als doel het beschadigen en ten val brengen van bondskanselier Angela Merkel. De kans is natuurlijk groot dat dit Duitse proefballonnetje op Europees niveau uitgevoerd moet gaan worden. De vraag is natuurlijk wie er dan eventueel in zo’n waarheidscommissie plaats gaan nemen. Zullen dat de ervaren perceptiemanagers uit de mainstream media zijn of krijg ik ook een uitnodiging?

Op 28 november nam president Obama Executive Order 13749 aan om ‘fake news’ te bestrijden. Dit alles omdat Donald Trump naar verluidt vooral dankzij dit nepnieuws de verkiezingen zou hebben gewonnen. Obama zei recentelijk tijdens een speech in Berlijn [citaat] “In een tijd waarin er zoveel actieve desinformatie is (en het is zeer goed verpakt en ziet er hetzelfde uit als je het bekijkt op een Facebook-pagina of op televisie) waar sommige zeer gedreven Amerikaanse functionarissen worden geassocieerd met voortdurende en ernstige onderdrukking… Als alles er hetzelfde uitziet en er geen onderscheid meer is, dan weten we niet wat te beschermen. We zullen niet weten waarvoor te vechten. En we zullen veel verliezen van wat we hebben opgebouwd met betrekking tot de aard van democratische vrijheden, een marktgerichte economie en welvaart, die we nu zo voor lief nemen.” Volgens meerdere bronnen zou de druppel die de emmer deed overlopen voor Obama’s besluit om Executive Order 13749 te ondertekenen, zijn geweest dat een nepnieuws website met een misleidende domeinnaam – http://www.thebostontribune.com.co – zijn geweest. De website zou zijn bedoeld om lezers te laten denken dat ze informatie kregen te lezen van The Boston Tribune, maar – de bijna onmerkbaar onderscheid tussen de website van The Boston Tribune en de nep-website was de toevoeging ‘.co’ aan het einde van het domein. Enige achterdocht bij dat soort zaken mogen we natuurlijk niet hebben. De formule Problem, Reaction, Solution mogen we hier waarschijnlijk vooral niet op toepassen.

Niet alleen de mogelijk invloed van Russische media en zogenaamde nep sites die gelijken op officiële nieuwssites worden gebruikt als alibi, maar ook een burgeronderzoek beter bekend onder de naam “Pizzagate” is een perfect zwart schaap. Vooral nu blijkt dat een van de burgeronderzoekers een wapen heeft getrokken in een restaurant dat in dit onderzoek naar pedofilieschandalen betrokken was. Eerder schreef ik daar al dit artikel over. Dat was een incident dat we ook maar niet verder onder de loep moeten nemen in het kader van die formule Problem, Reaction, Solution. We moeten immers alles geloven wat de mainstream media ons vertelt.

In de EU is dus dezelfde beweging gaande. De EU resolutie van 23 november jl. die Russische websites wil gaan verbieden is niet het enige. Frans Timmermans vindt ook dat Facebook en Google hun algoritmes aan moeten gaan passen, zodat verspreiding van “nepnieuws” tegengegaan wordt. Wie herinnert zich niet de leugens in de VN toespraak van Frans Timmermans? Frans Timmermans was al vroegtijdig een belangrijke speler op het toneel van de Oekraïense coupe en kreeg na de vliegramp en zijn VN leugenspeech een toppositie binnen de EU (zie hier). Heeft Frans Timmermans in dat kader nog enig recht van spreken? Geenstijlberichtte in der tijd nog van de uitzending van Jeroen Pauw waarin Frans Timmermans ogenschijnlijk kritisch bestookt werd, maar de leugen van de ring niet besproken werd. In zijn emotionele VN speech beschuldigde Timmersmans de “rebellen” van gruwelijke daden na de MH17 ramp. De tekst van de speech verscheen binnen luttele minuten na afloop al op de Facebook van Frans. Het verhaal van de gestolen trouwring bleek 1 dag later, op 22 juli, echter niet te kloppen: deze video bewijst dat de “thug” waar Timmermans het over heeft, de ring niet steelt, maar juist veilig stelt. Dat is simpelweg “liegen dat het gedrukt staat” met het doel de emoties van de kijker te bespelen. We zouden dat toch als “nepnieuws” kunnen betitelen.

Wikipedia (misschien wel juist een prominente bron die onder controle van de elite staat) legt uit dat George Orwell in zijn boek 1984 spreekt over meerdere ministeries [citaat] het Ministerie van Vrede houdt zich bezig met oorlogvoering, het Ministerie van Waarheid verricht geschiedvervalsing in de staatsarchieven om te zorgen dat de Partij altijd perfecte voorspellingen doet, het Ministerie van Overvloed distribueert levensmiddelen en draagt zorg voor een laag levenspeil en het Ministerie van Liefde houdt zich bezig met totalitaire controle, straffen en martelen zodat alle onderdanen toegewijde volgelingen van Big Brother worden (als ze dat al niet zijn). Het ziet er naar uit dat George Orwell een aardig vooruitziende blik had. Maar dat zien alleen diegenen die kunnen doorzien dat we ‘as we speak’ vanuit de mainstream media overladen worden met perceptiemanagement-technieken en propaganda. Wilt u dat de vrijheid van meningsuiting kan blijven bestaan, steun dan deze website en word lid. De kans is namelijk groot dat het niet meer zo lang gaat duren voordat Facebook de berichten uit de ‘news feed’ verwijdert en Google een blokkade in de zoekmachines instelt. Deel artikelen zo veel u kunt en spreek u in uw omgeving uit tegen deze aanstaande censuur.

Bron linkvermeldingen: ad.nlthebostontribune.com, rt.com, telegraaf.nl

Bron: Is George Orwells 1984 ‘ministerie van waarheid’ binnenkort een feit? : Beyond the Matrix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: