Spring naar inhoud

Plofkraken pinautomaten, Probleem, Reactie, Oplossing richting maatschappij zonder contant geld

Het is opvallend hoeveel pinautomaten er de laatste tijd de klos zijn met plofkraken. Dat is natuurlijk een probleem. Het zorgt voor veel schade bij de banken en voor omwonenden bij de kraak. Dat is vervelend en dus is er een oplossing nodig. Die oplossing ligt natuurlijk in het compleet afschaffen van pinautomaten. Dan kun je geen geld meer uit de muur trekken en wordt betaling met een pas steeds meer de enige optie. Maar wacht eens even, is dat niet precies de bedoeling? Op 29 november schreef ik nog een artikel over de cashless society; of te wel de maatschappij zonder contant geld. Om die te bereiken zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. De oude stelregel Problem, Reaction, Solution lijkt ook hier weer goed zijn werk te doen. Suggereer ik dat de plofkraken de banken en overheden wel erg goed uitkomen? Ja, dat suggereer ik.

Amazon is in Amerika bezig met het optuigen van winkels die geen personeel meer hebben. Winkels zonder kassa. Dat is een trend die we in de nabije toekomst ongetwijfeld in Europa ook zullen gaan zien. En in een winkel waar geen kassa meer is, kun je ook niet met contant geld betalen. Hoe gaat zoiets dan werken? Nu.nlmeldt [citaat] Een systeem van de webwinkel herkent wat mensen uit het schap halen en zet de producten vervolgens in een virtuele winkelwagen. Als klanten de winkel verlaten, wordt het totaalbedrag automatisch afgerekend. Dat is nogal een risico zou je denken, want iedereen kan zo de winkel uitlopen ook al is er te laag saldo. Reken maar dat Amazon dat al weet voordat u de winkel inloopt. Gezichtsherkenning doet wonderen. Ook hebben ze in Amerika tegen die tijd al een systeem draaien dat vergelijkbaar is met wat in de EU goedgekeurd is onder de noemer Payment Service Directive 2 of PSD2. Dat systeem zorgt ervoor dat uw banksaldo bekend is bij grote bedrijven. Zo’n bedrijf moet dan wel eerst een bankvergunning hebben, maar de criteria om bedrijfsmatig de ‘markt’ voor het –internationale- betalingsverkeer te betreden zijn zo verslapt, dat het voor bijvoorbeeld cybercriminelen al mogelijk is om met een bankvergunning te verkrijgen. Dat gaat vrij makkelijk op Cyprus of Malta. Zo kun je als “bankorganisatie” inbreken op de bankrekening van alle EU burgers. ‘Met toestemming van de klant’, staat erbij vermeld. Ja, en die toestemming kunt u al gegeven hebben bij het installeren van een shopping appje op uw telefoon bijvoorbeeld.

payments-service-directive-2-psd2-for-dummies

De volgende stap is natuurlijk de chip in je hand of op je hoofd. In het Bijbelboek Openbaring 13:16-18 stond al zoiets [citaat] “En het maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft. Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, berekenen het getal van het beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderd zesenzestig.” Maar met die gekke religieuze profetieën willen we liever niet geconfronteerd worden.

Interessant is het om te constateren hoe fantastisch die automatisering is, maar wat doet dat eigenlijk met de werkgelegenheid. Grote fastfood bedrijven zijn bijvoorbeeld al bezig hun balie-personeel te vervangen door computerzuilen en er zijn ook al robots die de hamburgers bereiden. Je zou kunnen denken dat er dan wel weer meer werkgelegenheid komt op innovatief vlak, zoals in de automatisering, maar wie zich enigszins verdiept heeft in de AI (artificial intelligence of te wel kunstmatige intelligentie) kan weten dat in de nabije toekomst quantum computersystemen veel slimmere dingen kunnen bedenken. Er zit bijna niets anders op dan dat er wereldwijd een systeem komt dat doet denken aan het veel besproken ‘basis inkomen’. Een voordeel is dat we dan allemaal al aan een bankrekening hangen en tegen die tijd contant geld niet meer bestaat.

Stelt u zich zo’n maatschappij voor en u bent bijvoorbeeld een roker. U heeft net genoeg aan uw basisinkomen om alle rekeningen te voldoen als u keurig binnen al de kaders van de wet blijft. Maar als u toch besluit sigaretten te kopen, ziet de verzekeringsmaatschappij (die mee kan kijken op uw rekening) dat u uw longen vervuilt. U krijgt een email dat uw verzekeringspremie omhoog gaat. Ook kan de staat exact mee kijken in uw levensstijl en een fijnmazig profiel van uw gedragingen bijhouden. Zo loopt in Ceduna te Australië een test met een inheemse Aboriginalgemeenschap waar veel alcoholisme heerst. Het alcoholisme in de gemeenschap is naar verluid vooral zo groot als gevolg van jaren van onderdrukking en discriminatie. Het probleem wordt nu aangepakt door de mensen een soort basis inkomen te geven, maar dan grotendeels cashless. Ze kunnen dus hoofdzakelijk met een kaart kopen. Met de kaart mag geen alcohol worden gekocht. Dat klinkt als een nobel voorbeeld, maar als je er goed over nadenkt is het staatsbemoeienis voor het oplappen van een probleem dat ze in de kern zelf geschapen heeft. Discriminatie gecombineerd met werkeloosheid is de oorzaak. Staatsbemoeienis is de oplossing.

In Japan zal bij de olympische spelen een biometrisch betaalsysteem worden geïntroduceerd. Bezoekers van de spelen kunnen dan hun vingerafdruk gebruiken om te betalen. Mogelijk dat er een combinatie met andere biometrische gegevens zal worden geïmplementeerd (gezichtsherkenning bijvoorbeeld). De biometrische betalingen zouden moeten voorkomen dat zakkenrollers de toeristen kunnen beroven. Ik ben benieuwd hoeveel vingers er in 2020 afgehakt gaan worden in Tokio (Samurai zwaarden zat).

Uiteindelijk zullen we wereldwijd zien dat er gestuurd wordt richting de cashless society. Dat geeft meer inzicht in uw uitgavepatroon; uw inkomsten kunnen gemonitord worden en belastingen en verzekeringen kunnen op maat worden aangepast. Natuurlijk is dat alles ter voorbereiding van een systeem dat wereldwijd moet gaan draaien. In meerdere artikelen lichtte ik al toe dat we hard op weg zijn richting een wereldregering. Daarvoor moet er eerst nog een financieel economische ineenstorting komen met dien ten gevolge een oorlog, om dan ‘Ordo ab Chao’ toe te passen. We zitten op the road map van de religieuze profetieën die kunnen worden beschouwd als een script voor de surrealiteit waarin u leeft. Ontdek in dit artikel wat ik met die laatste opmerking bedoel.

Bron linkvermeldingen: nu.nlinternetretailer.comtheaimn.com

Bron: Plofkraken pinautomaten, Problem, Reaction, Solution richting cashless society : Beyond the Matrix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: