Spring naar inhoud

Groene energie mag bij voorkeur niet gratis zijn!

zonnepanelen-hhw

Heerhugowaard

Steeds meer milieubewuste mensen hebben zonnepanelen op hun dak laten plaatsen of krijgen hun groene energie aangeleverd via windmolens.

Als de zon zowaar een aantal dagen flink gaat schijnen of een storm de windmolens flink aan het werk heeft gezet dan is dat lekker voordelig. Energiebedrijven zijn hier toch niet zo blij mee als er “te veel” energie wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet, terwijl de gebruikers hun meter achteruit zien draaien. Die vinden het helemaal geweldig. Maar ja, dat levert niets op voor de energiebedrijven.

 “Gelukkig” hebben nu bijna alle huizen in de meterkast een slimme meter gekregen.
Die slim is voor de energiebedrijven want dan kunnen ze straks van buitenaf uw energieverbruik met de zonnepanelen regelen. Dat gaat nu nog niet bij iedereen. Maar in Heerhugowaard zijn er op 200 adressen met zonnepanelen testen gedaan. Ze kregen daar speciale elektrische boilers met warmtepompen en zonschakelaars, die het energiebedrijf zelf kan in-en uitschakelen.

Energiebedrijven willen zelf zonnepanelen kunnen beheren
Op het moment dat er teveel energie van zon of wind beschikbaar  was, werden de zonnepanelen op afstand uitgeschakeld en de eigen elektrische warmteketel/boilers weer ingeschakeld.
Met andere woorden: je mag niet geheel gratis kunnen draaien op schone energie en ook niet zelf bepalen wanneer je daar gebruik van wilt maken.
Uiteindelijk maken ze je blij met een morsdode mus.

Lees hier het hele artikel.slimme-meter

Slimme meters zijn niet slim en geven veel straling
Tien procent van de Nederlandse huishoudens willen geen slimme meter. Lees hier welke nadelen  deze zogenaamde slimme meter heeft die juist niet slim is voor de gebruikers.
Deze meter geeft ook nog meer straling in huis dan de wifi  en gsm die je al hebt.

Lees hier wat de nadelen voor de gezondheid zijn Die straling valt niet mee, is echt heel slecht voor mensen en nog slechter voor kleine kinderen.

windmolens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: