Spring naar inhoud

Overheid bevordert vaccinaties, terwijl instituut vecht tegen kwik –

Het Rijksinstituut voor Gezondheid en Milieu (RIVM) ziet veel twijfels bij ouders die zich afvragen of ze hun kinderen wel willen laten meedoen aan het rijksvaccinatieprogramma. Ze wil onrust over vaccinaties wegnemen met een campagne van 2 miljoen euro. Woensdag is het World Mercury Project (WMP) van start gegaan met een wereldwijde campagne om juist een einde te maken aan de blootstelling van met name kinderen aan kwik in vis, medische producten, amalgaam en vaccinaties.

De aanwezigheid van kwik in vaccins is een voortdurende zorg. Robert F. Kennedy Jr is voorzitter van het World Mercury Project. Zij hebben zich als doel gesteld om algemene bewustwording te stimuleren over de gevaren van kwik, en hulp te geven aan diegenen die persoonlijk hieraan zijn blootgesteld. Daarnaast wil de instelling een veilige en verantwoordelijke verwijdering van kwik uit alle consumenten producten en uit industriële processen.

De wereldwijde markt voor vaccins wordt dit jaar geschat op $32,2 miljard, terwijl voor 2021 de markt naar schatting $48 miljard groot zal zijn. (Bron: MarketsandMarkets)

Het RIVM wil de ongerustheid wegnemen met een bijscholingsprogramma voor jeugdartsen en 2 miljoen euro ­extra voor langere gesprekken met ­ouders. De overheid ontkent niet dat er kwik in vaccines aanwezig is, maar wijst op de geringe hoeveelheden die er in verwerkt worden en naar de onderzoeken die zouden bewijzen dat het niet schadelijk voor de gezondheid is. (zie info) Kwik zit in het conserveringsmiddel Thiomersal dat sinds de jaren dertig van de vorige eeuw in vaccins gebruikt wordt. Het middel bevat naar gewicht 49,6 % kwik.

Deze conclusies worden echter door tal van organisaties wereldwijd bestreden. Zij beschouwen kwik wel degelijk als een gevaarlijk gif.

Redwood, de directeur van de groep zegt zelfs:

“We zullen de (Amerikaanse, red.) regering en corruptie van het bedrijfsleven naar buiten brengen, die geleid heeft tot een toenemende blootstelling aan neurotoxische kwik in voedsel en medicijnen.”

Kennedy doet in dit filmpje een emotionele oproep om het initiatief te ondersteunen, omdat zij het tegen krachten moeten opnemen (zie omvang van de jaaromzet, red.) die zo machtig zijn dat ze alle instellingen die onderdeel uitmaken van de democratie naar hun hand kunnen zetten.

Hij zegt onder andere:

“Als ik 1 kind kan redden geen letsel op te lopen (door kwik in vaccins, red.). God gaf deze kinderen hersenen. God gaf ze de capaciteit om te denken, te lezen, te communiceren met hun leeftijdgenoten. Deze bedrijven (farmaceutische, red.) stelen dit van hen. Dat is de ergste misdaad. Dat is misbruik van kinderen. In sommige gevallen is het zelfs erger.”


Er zijn echter ook andere bezwaren tegen vaccinatieprogramma’s. In een eerder artikel op DLM schreven we al over Judy Wilyman die in haar proefschrift over vaccinatieprogramma’s concludeert  dat de risico’s van massale inentingen vaak niet opwegen tegen de risico’s die hieraan zijn verbonden en dat farmaceutische bedrijven enorme winsten maken met de vaccins en een hele grote vinger in de pap hebben bij de vaststelling van een pandemie die de aangesloten landen verplicht deel te nemen aan vaccinatie programma’s.

Rob Vellekoop, 19 november 2016

Bron: Overheid bevordert vaccinaties, terwijl instituut vecht tegen kwik –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: