Spring naar inhoud

Het duistere geheim van deze raamloze wolkenkrabber in Manhattan

Afbeeldingsresultaat voor titanpointe buildingMidden in New York staat een enorme wolkenkrabber met dikke betonnen muren zonder ramen. Niemand wist precies wat er in die torenhoge bunker gebeurde.

 

Tot nu. Edward Snowden heeft documenten gelekt waarin staat waar het gebouw aan de Thomas Street nummer 33 toe dient.

Het is 170 meter hoog en in het geval van een nucleaire aanval houdt het 14 dagen lang alle radioactieve straling tegen. Het gebouw is in gebruik genomen in 1974 onder de werktitel ‘Project X’ en is eigendom van telecomreus AT&T. Officieel is het een hub voor telecommunicatie, maar het webzine ‘The Intercept‘, opgericht door onderzoeksjournalist Glenn Greenwald, heeft overtuigende bewijzen gevonden dat de Amerikaanse geheime dienst NSA in de bunker actief is onder de codenaam ‘Titanpointe’.

De onderzoeksjournalisten zijn ervan overtuigd dat het gebouw het zenuwcentrum van de omstreden afluisterpraktijken is. In de gelekte bestanden bevinden zich onder meer twee routebeschrijvingen uit 2011 en 2013 voor NSA-agenten. Daarin staat beschreven hoe medewerkers van de geheime dienst ‘Titanpointe’ kunnen bereiken. Het bevindt zich in New York en wordt beheerd door AT&T (codenaam ‘Lithium’). Agenten, die er heen willen, moeten eerst naar het FBI-kantoor op Federal Plaza. Dat is 5 minuten lopen van het AT&T-gebouw. Daar moeten ze zich tot een speciale FBI-contactpersoon wenden en via de federale politie een geheim voertuig huren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: