Spring naar inhoud

Censuur slaat toe, het begin van de controle staat !

Grootste internetorganisaties besluiten tot een vorm van censuur om het publiek op dwingende wijze het ‘juiste’ standpunt te laten innemen, en de ‘juiste’ keuze te laten maken


Google, Facebook, Microsoft en Whatsapp hebben een linksradicaal politiek-correct internet censuur-kartel gevormd dat actief conservatieve standpunten gaat censureren en blokkeren.

Na de verkiezing van Donald Trump is de oorlog van de Westerse gevestigde orde tegen de vrijheid van meningsuiting in een stroomversnelling geraakt. Google en Facebook namen afgelopen maandag het besluit om de internetter te gaan waarschuwen voor sites die ‘fake’ of ‘misleidend’ nieuws verspreiden. Maar wie bepaalt wat ‘fake’ en ‘misleidend’ is? Het zijn juist de reguliere media geweest die tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne het publiek voortdurend extreem eenzijdig hebben voorgelicht door alle grote schandalen rond Hillary Clinton te negeren, en Donald Trump uitsluitend in een negatief daglicht te stellen.

 

Zelfs de Israëlische inlichtingenspecialisten van DEBKAfile, die zich doorgaans tot aan (militaire en politieke) conflicten gerelateerde ontwikkelingen beperken, maken zich zorgen en wijden er een compleet artikel aan. ‘De maatregelen roepen enkele serieuze vragen op over de vrijheid van meningsuiting, want welk nieuws is ‘fake’? En hoe en door wie wordt dat bepaald? Wat is misleidende inhoud, en hoe wordt dat als zodanig geclassificeerd?

‘Is een politiek standpunt, extreem religieus geloof, of openlijke kritiek op zaken zoals bijvoorbeeld de operatie om de Iraakse stad Mosul te bevrijden van ISIS, bepalend voor het oordeel of iets misleidende inhoud heeft, en daarom moet worden beperkt?’

Financiële straffen

Google gaat sites en blogs straffen door ze te blokkeren van het AdSense netwerk, waarmee (betaalde) advertenties op deze sites verschijnen. Facebook gaat eveneens pagina’s met een ongewenste inhoud blokkeren van advertentie-inkomsten. ‘Deze stappen zijn een dubieuze verlenging van het wel gewenste beleid tegen sites met pornografie, gokken of extreem geweld.’

Verkiezing Trump aanleiding voor politiek-correcte censuur

De timing van het besluit, pal na de overwinning van Donald Trump, is te verdacht om toevallig te zijn, stellen de analisten. Tijdens zijn campagne werd Trump voortdurend door de media belachelijk gemaakt en door het slijk gehaald, daarin volop gesteund door Google, Facebook, Microsoft en Whatsapp –die wereldwijd zo’n 2,7 miljard gebruikers hebben-, die openlijk achter de Clinton campagne stonden. Desondanks werden pro-Trump pagina’s en berichten nog niet geblokkeerd.

Nu de gezamenlijke inspanningen om de gewenste kandidaat van het globalistische establishment verkozen te krijgen zijn mislukt, hebben de grote internetorganisaties de conclusie getrokken dat er een vorm van censuur nodig is om het publiek op dwingendere wijze het ‘juiste’ standpunt te laten innemen, en de ‘juiste’ keuze te maken. Google en Facebook stellen onbekende digitale ‘zedenmeesters’ aan, die de inhoud van sites, blogs en pagina’s gaan onderwerpen aan vooraf als goed en ‘correct’ bepaalde politieke, religieuze en maatschappelijke standpunten.

Adressen en telefoonnummers Whatsapp gebruikers bekend bij Facebook

Whatsapp, dat in 2014 voor $ 19 miljard aan Facebook werd verkocht, kondigde met het blokkeren van ‘misleidende’ sites tegelijkertijd de introductie van een gratis audio/video-oproepsysteem voor Whatsapp gebruikers aan. CEO Jan Koum benadrukte dat de audio boodschappen die gebruikers elkaar versturen beveiligd zijn tegen afluisteren door veiligheidsdiensten, en tegen hackers.

Wat weinigen beseffen is dat met de overname van Whatsapp de namen en persoonlijke gegevens van alle 1 miljard gebruikers automatisch aan Facebook zijn gegeven, inclusief telefoonnummers en adressen.

Grote bedreiging voor vrijheid van meningsuiting

Een steeds groter aantal Westerse burgers keert zich af van reguliere media, omdat ze de eenzijdige berichtgeving, waarvan de Amerikaanse verkiezingscampagne een triest dieptepunt was, spuugzat zijn geworden. Tot nu toe konden ze hun eigen mening kwijt op social media en blogs. Met de besluiten van het internet-censuurkartel wordt ook dat steeds meer aan banden gelegd. Facebook oprichter Mark Zuckerbergs en zijn collega bij Google, Eric Schmidt gaan vanaf nu aan de hand van hun eigen criteria bepalen wat ‘misleidend’ en ‘fake’ nieuws is.

DEBKAfile: ‘Waar het sluiten van ISIS social media accounts, die werden gebruikt voor het aanwerven (van terroristen) en het aanzetten tot moord en vernietiging in het Westen, gerechtvaardigd was, is de onbeperkte macht om financiële straffen op te leggen aan internet sites, blogs of forums vanwege hun politieke inhoud een grote bedreiging voor de individuele vrijheid van meningsuiting. Tevens geeft het de bazen van de social media de macht om de publieke opinie buiten het democratische proces om te beïnvloeden.’

Ook Twitter zit in hetzelfde complot: afgelopen week werden drie accounts gesloten van mensen die Trump steunden, en die als ‘rechts-extremistisch’ werden bestempeld. Richard Spencer, president en voorzitter van het National Policy Institute, een orgaan dat door sommige critici valselijk van ‘blanke suprematie’ wordt beschuldigd, enkel omdat het specifiek opkomt voor de belangen van conservatieven in Amerika, was een van de slachtoffers. In een interview met de Daily Caller noemde hij het besluit van Twitter ‘bedrijfs-stalinisme’.

Blacklist opgesteld door linksradicale activist

Infowars, samen met Breitbart en Drudge Report behorende tot de drie grote alternatieve media in de VS die van grote invloed zijn geweest op de verkiezingscampagne (Breitbart had zelfs meer pageviews dan CNN), is inmiddels getroffen door censuur door Quantcast, dat naam van de site op de 200 meest bezochte webpagina’s ter wereld onzichtbaar heeft gemaakt, en bij het aanklikken van de link de melding geeft ‘Waarschuwing! De artikelen op deze website zijn waarschijnlijk fake, vals of misleidend!’

Verslaggever Paul Joseph Watson noemt dit behoorlijk ironisch, aangezien het juist de mainstream media zijn geweest die massaal fake nieuws hebben verspreid door voortdurend vol te houden dat Donald Trump geen schijn van kans maakte, en Hillary Clinton op het laatst zelfs ‘98% kans had op winst’ (2).

De ‘fake nieuws’ zwarte lijst werd bovendien opgesteld door Melissa Zimdars, een linksradicale activiste en feministe die betrokken is bij onder andere Occupy Wallstreet en de racistische anti-blanken beweging Black Lives Matter. Watson: ‘Dus in de media circuleert een lijst van ‘fake nieuws’ websites die is opgesteld door een onvoorstelbaar vooringenomen linkse ‘social justice warrior’, en die toevallig vol staat met voornamelijk conservatieve websites. Hoe kan dit ooit onpartijdig of betrouwbaar zijn?’

 

Bron: xandernieuws.punt.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: