Spring naar inhoud

Beveiligingscamera verraadt nep bomaanslag in Baghdad

nep-autobomaanslag

Beeld van bewakingscamera in Baghdad

Deze zomer plaatste ik twee stukjes over de aanslag in Nice die op dat moment heel echt leek, zeker voor de aanwezigen. Maar beter bekeken met vertraagde video’s en ingezoomde foto’s een heel ander beeld lieten zien, nl. de waarheid. Op onderstaande links kan je dat zelf ontdekken of nog eens opnieuw bekijken.

http://renes-wereld.nl/2016/07/26/aanslag-in-nice-is-een-groot-toneelstuk

https://renes-wereld.nl/2016/07/31/aanvulling-aanslag-in-nice-is-een-groot-toneelstuk/

Maar voor deze nepaanslag in Baghdad was er weinig onderzoek nodig, aangezien de aanwezige beveiligingscamera in diezelfde straat gewoon aan was blijven staan en aantoonbaar maakte dat ook dit weer een toneelstuk was, maar dit keer een hele slechte.

Persbureau Reuters (een medeplichtige om de berichten te verspreiden)  plaatst onderstaan bericht in de media, ( Reuters schrijft: )

A car bomb parked in a shopping street of a Shi’ite district of Baghdad killed at least eight people and wounded more than 30 others on Sunday, police and medical staff said.The bombing, which hit the Hurriya district, came as Iraqi security forces are engaged in an offensive to take back Mosul, Islamic State’s last major city stronghold in Iraq.It wasn’t clear if there was a suicide driver in the car.
(Reporting by Kareem Raheem and Ahmed Rasheed; Writing by Maher Chmaytelli; Editing by Susan Fenton)

 

Er is hier een aanslag in scene gezet, maar niemand had in  de gaten dat er een beveiligingscamera aan stond die alles registreerde. Op de video is te zien dat de chauffeur van de  zogenaamde bomauto instapt in een tweede auto en snel wegrijdt.  Enige tijd later zie je een explosie van de achtergebleven auto en al gauw komen de crisisacteurs tevoorschijn die op de grond gaan liggen. Dan komt er vrijwel meteen een busje aanrijden met in het rood geklede crisisacteurs die de helpers voorstellen. Ze rennen naar de “slachtoffers” en slepen of helpen ze in het busje.
Het is een amateuristisch geheel, want zo snel als “de slachtoffers” hier na het gebeuren een helpende hand wordt toegestoken, heb ik nog nooit gezien. En er komt geen brancard aan te pas.

Bekijk de video’s maar eens. De eerste is de originele versie van de beveiligingscamera en de tweede is bewerkt met aanwijzingen en ingesproken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: