Spring naar inhoud

Brusselse reclameborden klagen TTIP en CETA aan 

10-igp9296.jpgIn Brussel werden meer dan 80 reclameaffiches vervangen door kunstwerken die – aldus het collectief Brandwashing – ‘de wurggreep van de multinationals op de democratie aanklagen’. De actievoerders halen daarmee uit naar de vrijhandelsakkoorden CETA en TTIP.

 

07-sany0030.jpg09-dscf5799.jpg08-blue-ttip-game-over.jpg05-native-american-contre-cetattip.jpg03-ttip-supermarket-install.jpg

Deze week begint de tweede ronde van de onderhandelingen over het TTIP, het vrijhandelsverdrag tussen de EU en de VS. Het CETA werd vorige week ondertekend maar is nog niet in werking getreden.

Het collectief Brandwashing liet zich voor deze actie inspireren door het project Brandalism, dat een gelijkaardige actie organiseerden in Parijs tijdens de klimaattop van vorig jaar. De kunstwerken werden gerealiseerd door meer dan twintig Belgische en internationale artiesten.

Eén van hen, Camille, legt uit waarom: “Voor ons, artiesten, is deelnemen aan dit soort project een gelegenheid om onze plaats in de publieke ruimte te heroveren door gebruik te maken van een plaats die normaal voorbehouden wordt aan grote bedrijven. In tijden waarin onze rechten op sociaal en ecologisch vlak meer en meer met de voeten getreden worden is het belangrijk om te informeren en stelling te nemen tegen de vrijhandelsakkoorden die ons allen aanbelangen”.

De affichecampagne is onderdeel van de acties van het platform TTIP Game Over.

 

Bron: Brusselse reclameborden klagen TTIP en CETA aan – DeWereldMorgen.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: