Het mysterie van de 100 ton ‘kisten’ in het Serapeum
Het Serapeum is gelegen ten noordwesten van de piramide van Djoser in Saqqara . Volgens archeologen was dit de begraafplaats van de Apis stieren , de Egyptische god Ptah. De Apis is een Egyptische godheid, voorgesteld als een stier met een zonneschijf tussen de horens. Deze begraafplaats is gevonden in de buurt van Memphis, Egypte en zou zijn gebouwd rond 1300 VC door Ramses II.
Ingang graftunnels Serapeum
Sinds de ontdekking in 1850 heeft het Serapeum archeologen en onderzoekers verbaasd. De tunnels zijn honderden meters lang en hebben 24 grote zijkamers. In deze zijkamers staan enorm grote sarcofagen/ kisten. Dit majestueuze oude labyrint is de thuisbasis van 25 megalithische stenen ‘kisten’ die uit één steen zijn gemaakt. Ze hebben een gewicht van 70 tot 80 ton, deksels van rond de 30 ton en afmetingen van ongeveer 4 x 3,4 x 2,3 meter. De bouwers van deze ‘kisten’ bezaten ongelooflijke kennis op gebieden zoals de geometrie en wiskunde.
Bij de ontdekking van de ‘ kisten’ werden er een aantal met behulp van buskruit open geblazen. De ‘kisten’ bleken leeg te zijn. De onderzoekers hebben geen enkel idee wat het eigenlijke doel is van deze reusachtige dozen die enkele duizenden jaren geleden werden gemaakt.
De vraag is of de oude Egyptenaren deze ‘dozen’ hebben gebouwd als herinneringsgraven voor de Apis stieren, en zo ja, hoe komt het dat er geen resten zijn gevonden? De Apis stieren waren uiterst heilige wezens voor de oude Egyptenaren en zij hadden één van de eerste heilige erediensten in de oude Egyptische geschiedenis. Historici geloven dat de Apis stier een godheid was en een manifestatie van de Egyptische farao’s.
Archeoloog Mohammed Abd al-Sitar in serapeum Saqqara, Egypt, on Sept. 20, 2012.
Interessant is dat de meeste van deze kisten zijn gemaakt van roze graniet, een extreem harde steensoort gedolven in een groeve die ongeveer 800 kilometer van Saqqara ligt, terwijl andere vakken werden gemaakt van een nog harder materiaal, dioriet, nog verder weg van Saqqara.
Voor onderzoekers en bezoekers is het verbazend om te zien hoe precies de hoeken zijn van de ‘kisten’
We weten dat de vroegst bekende teksten over geometrie kan worden gevonden in oude documenten, zoals de Rhind-papyrus en de Moskou-papyrus samen één van de bekendste en belangrijkste wiskundige papyri. Beide stammen uit de periode tussen 2000 en 1550 voor Christus. Je zou denken dat honderden jaren na deze oude teksten, oude Egyptenaren in staat zouden zijn om uiterste nauwkeurige constructies te maken met hoeken van 90 graden precies.
De enige vraag die overblijft is hoe hebben ze dat gedaan? En hoe kwamen de oude Egyptenaren dan aan deze kennis? Waar zijn de instrumenten die gebruikt zijn bij deze constructies? En waarom zijn deze gigantische kisten leeg?
Inscriptie in een kist in het serapeum Saqqara
Bovenstaande kist is gepolijst maar de inscripties die er op staan zijn er ruw ingezet en zijn uit een veel latere periode. Men kan daarom er ook vanuit gaan dat deze niet van de oorspronkelijke makers zijn. De kisten zijn van een veel vroegere periode dan de Dynastie Egyptenaren.
Archeoloog Mohammed Abd al-Sitar in een tunnel van het Serapeum
Is het mogelijk dat de kennis en technologie inderdaad afkomstig zijn van de sterren zoals vele theoretici suggereren? Of missen we iets in de geschiedenis. Wordt er misschien een ongelooflijk belangrijk moment in oude geschiedenis over het hoofd gezien door de geleerden.
Dit zijn de eventuele opties:
Het Serapeum in Saqqara is in het verleden gebouwd door aliens of door een oud slim volk die van stieren hielden. Wie weet…
Bekijk hieronder het You Tube filmpje om de tunnels van binnen te zien.
Saqqara waar ook de tunnels zijn waar de stenen kisten staan.
Bron: Het mysterie van de 100 ton ‘kisten’ in het Serapeum – Wat Was