Spring naar inhoud

Onderzoekscommissie: media verspreiden vals beeld over Syrië

In een ruimte van de VN geeft een deel van het onderzoeksgroepje een persverklaring af voor een enkele opgekomen journalist. Zij zijn zichtbaar ontdaan over wat hen is voorgelogen door de media en wat zij in Syrië aantroffen.

De onderzoekers zijn naar Syrie geweest met als doel met eigen ogen te zien wat er in dat land aan de hand is, te spreken met officials en niet-officials. Zij zeggen dat ze een berg propaganda moeten bestrijden waarin de Syrische regering wordt gedemoniseerd, om de bevolking te overtuigen dat het uit humanitaire redenen akkoord is om de regering omver te werpen en met iets te vervangen dat met de VS samen wil werken.

Er is door de valse westerse media een beeld gecreëerd over een land, verscheurd door een burgeroorlog van elkaar rivaliserende (geloofs)groepen. Volgens de Amerikaanse deelnemers aan het onderzoek van zes dagen, gaat het hier om legertjes van huurlingen die worden gefinancierd door Qatar, Saoedi-Arabië, Turkije, de VS en Israël. Er wordt niet gevochten door president Assad tegen zijn eigen volk, maar door Assad en de Syriërs tegen huurlingen, terroristenorganisaties. De namen van deze groepen veranderen steeds, misschien om te voorkomen dat het land dat deze groep financiert, bekend wordt.

De Verenigde Staten wil volgens de onderzoekers een regime verandering tot stand brengen en bepalen wie Syrië gaat leiden, maar heeft hiertoe geen enkel recht. Wij Amerikanen, zeggen ze, kunnen helemaal niet bepalen wat het beste voor de Syriërs is. Daarnaast willen de Amerikanen het door oorlog verscheurde land opdelen op dezelfde manier zoals ze ook met Irak hebben gedaan, in geloofsgroepen. De Syriërs met wie het onderzoekteam sprak van christen tot moslim heeft gezegd dat ze juist als een volk willen samenleven met elkaar en naast elkaar. Zij zeggen er zijn 23 miljoen christenen, maar ook 23 miljoen moslims en dat zij niet toestaan opgedeeld te worden.

De VS heeft sancties tegen het land ingevoerd. Ook dit is te vergelijken met de acties tegen Irak van destijds.  Deze sancties zorgen er voor dat de Syriërs geen medicijnen kunnen krijgen en geen onderdelen om hun economie draaiende te houden. Deze sancties zijn strijdig met het internationale recht. Daarnaast is het sanctie-beleid er op gericht de bevolking te verdelen en tegen elkaar uit te spelen. Er zijn Syriërs die bij gebrek aan bestaansmiddelen door de crisis zich als huurling verhuren aan een van de strijdgroepen.

Assad is ondanks de enorme druk van buitenaf nog steeds niet gevallen, omdat hij de steun van de bevolking krijgt. De onderzoekgroep sprak met Assad, ministers, burgers, het bedrijfsleven en tal van NGO’s die in Syrië werken. Zij spraken ook over hun schaamte om als Amerikaans burger te zien wat de Amerikaanse regering doet in dit land.

Zij zeggen dat het nergens op slaat wat de westerse media over Assad vertellen, dat hij Syrische infrastructuur en ziekenhuizen zou vernietigen. De president probeert juist de infrastructuur van zijn land te redden en kijkt naar de toekomst.

In bijgaande video doet de onderzoekscommissie verslag.

Rob Vellekoop, 15 oktober 2016

Bron: Onderzoekscommissie: media verspreiden vals beeld over Syrië –

2 Comments »

  1. Wow, hier kan ik een uur antwoord op schrijven. Over de oorlog in Lybie, waar Khadaffi zo nodig weg moest, over Irak, over al die invasieoorlogen van het Westen. Zie hoe die landen er nu aan toe zijn. Khadaffi hield een wankel evenwicht tussen rivaliserende volken in balans. Sinds hij dood is, is het land een puinhoop. Irak hetzelfde laken een pak. Nu Syrie. We moeten ons diep schamen.

    Like

    • Weet je Mathilde , als elke burger inderdaad wist wat daar gebeurt is en wat er nu gebeurt dan moesten we ons als burger inderdaad diep diep diep schamen , maar de machten die dit veroorzaken hebben ook de media in handen en zorgen hier mee dat ze de burger onwetend houden . Wij hoeven ons dus niet te schamen, maar de machthebbers die moeten zich schamen. Heel diep. Het probleem is alleen dat zij schijnbaar geen geweten hebben. Daarom is het wel onze plicht als burger dit soort zaken in het openbaar te brengen en te delen

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: