Spring naar inhoud

Is de Big Bang Evolutie een leugen om het intelligent ontwerp te verbergen ?

Afbeeldingsresultaat voor big bang explosion

In de huidige wereld wordt het atheïsme boven alles gepromoot, dit houdt in dat we er van uitgaan dat alles wat we hier op aarde en in het heelal hebben bij toeval is ontstaan.  Een manier van denken die we overal in terug vinden. In de wetenschap, de media en in ons schoolsysteem.

Kort gezegd komt het er op neer dat uit niets, de Big Bang, iets is ontstaan. Maar bovendien dat ook hieruit intelligent leven is ontstaan.

 

Voordat er hier op aarde leven was , intelligentie en bewustzijn was er helemaal niets. Maar door een explosie uit het ook niets is er plotseling schijnbaar iets ontstaan.  Terwijl een explosie toch bekent staat om het feit dat het alles vernietigd. Op zich al een vreemde gang van zaken.

Maar deze explosie was in tegenstelling tot alle andere instaat om tijd, ruimte, planeten, sterren en zonnen te laten ontstaan. Maar bovendien ook intelligent leven en bewustzijn  ontstonden uit deze explosie uit het niets.

Het materiaal dat met een ongelofelijke snelheid door de explosie uit elkaar knalde klonterde samen tot wat we tegenwoordig massa en gassen noemen.  Het vormde sterrenstelsel met daarin weer zonnestelsels allemaal in een bijna perfect ontworpen patroon.

Maar uiteindelijk ben jij ook ontstaan uit deze explosie, de mens heeft uiteindelijk ook volgens deze theorie zijn oorsprong in het niets.

We zijn als mens ooit voortgekomen uit de eerste cel die op deze aarde ontstond.  Een cel die volgens de huidige wetenschap ook bij toeval is ontstaan. Dode materie die waarschijnlijk door de bliksem getroffen werd en daarna zich ontwikkelde tot een levende cel.

Dit is echter nog steeds een aanname die in geen enkel laboratorium getest is en op waarheid is bewezen. Net zoals zwaartekracht nog steeds een aanname is en niet wetenschappelijk bewijsbaar is .

Levende cellen kunnen zich alleen uitbreiden door zich zelf te delen en te kopiëren in nieuwe cellen. Het is nog nooit gelukt om een cel uit dode materie te laten ontstaat en deze te laten vermenigvuldigen zodat er sprake is van leven. Laat staan intelligent leven

Een levende cel zit namelijk zo ingenieus in elkaar dat deze nooit zou kunnen ontstaan door toeval.  Afbeeldingsresultaat voor levende cellen opbouw

De opbouw is zo complex dat als een onderdeel niet aanwezig zou zijn de gehele cel niet functioneert.   Het is een soort minifabriekje met vele mechanismes die er voor zorgen dat de cel zijn energie huishouden precies op pijl houd en dat alles in het werk gezet wordt om bij een celdeling een perfecte kopie te produceren.

Voor dit kopiëren van de cel is het DNA verantwoordelijk dat eigenlijk een stukje software is dat de code bevat waarvoor de cel dient en wat zijn functie is .   Dit kopiëren van dna gaat door middel van aminozuren die aan strengen gekoppeld zijn te laten lopen langs een andere streng die de code precies overneemt.

Afbeeldingsresultaat voor dna

Bovendien zitten in deze strengen ook nog een soort controle bits die er voor zorgen dat eventuele fouten worden uitgesloten.

Kortom het uit niets laten ontstaan is zoiets als een bom afsteken stortplaats en dan later bij het opruimen van de rommel ontdekken dat er door deze explosie bij toeval een complete Boeing 747 is ontstaan met alles er op en er aan.   Inclusief een werkend computer systeem.

De kans dat zoiets gebeurt is zo klein dat we wel kunnen stellen dat dit tot de onmogelijkheden behoort.

De enige verklaring die ik voor het ontstaan van een cel en daarmee leven kan geven is dat het ontworpen is.  Leven is te complex om gewoon bij toeval te kunnen ontstaan.

Afbeeldingsresultaat voor doorsnede oogNeem alleen al het menselijk oog.   Het oog is zo complex dat we nu met de huidige stand van techniek nog niet in staat zijn de kwaliteit van het oog te evenaren in onze camera’s.    De snelheid en kwaliteit zijn zo perfect.    Maar ook de samenwerking tussen onze beide ogen in combinatie met de zenuwen en hersenen laten ons de wereld zien in al haar kleuren en details zo perfect dat we er misschien niet altijd bij stil staan.

Maar ook het gehoor van ons is vele mate beter dan alles wat er aan techniek is.  Van het miniemste geluidje tot de luidste knal, alles komt tot in detail binnen in ons bewustzijn. Waar het ook nog mogelijk is om het geluid zo te filteren dat we in een ruimte vol kakelende mensen 1 persoon perfect kunnen volgen in de kakofonie van geluiden.

Dit is geen enkel apparaat ooit nog gelukt.  Ons levende lichaam is eigenlijk het ultieme bewijs dat er wel een ontwerper moet zijn die het bedacht heeft en bovendien laat werken op de manier zoals het doet .

Afbeeldingsresultaat voor celdeling

Want als je beseft dat wij allemaal bij de conceptie uit 1 cel zijn ontstaan die zich vervolgens kopieert en vermenigvuldigd en daarna opgroeit tot een compleet mens.  Dan is 1 van de dingen die ik mij al heel lang afvraag hoe kan elke cel weten wat zijn plek en functie is in het hele lichaam.

Hoe weet een cel hoe een vinger er uit ziet en hoe vormt het een hart dat als een perfecte motor het bloed rond pompt?  Dan moet er wel een drie dimensionaal  beeld zijn opgeslagen in deze cellen die als een soort hologram bepalen waar elke cel komt te zitten en wat zijn functie is.

De evolutie theorie die door Darwin en de gehele wetenschap wordt gepromoot kan dus eigenlijk per definitie niet waar zijn .  Leven kan in beginsel nooit door toeval ontstaan.  Waarop gelijk de volgende conclusie volgt en dat is dat er veel meer te zeggen is voor de intelligente ontwerp theorie.

Of er nu een God is of een team van ontwerpers dat duf ik niet te zeggen maar dat we niet uit toeval zijn ontstaan is een ding wat voor mij zeker is.  Dit sluit ook aan op de virtuele wereld waarin het bewust zijn zich dus bevindt buiten de materiële wereld.   Je kunt onze wereld namelijk 1 op 1 vergelijke met een computersimulatie.    De omgeving en het leven van de poppetjes wordt niet in de virtuele wereld zelf geregeld maar door een computer die op de achtergrond zijn werk doet.

In de onderstaande video nog meer informatie over dit ontwerp

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: