Spring naar inhoud

Moet een donor tegen wil en dank straks vrezen voor zijn leven?

Veel mensen zijn huiverig om orgaandonor te worden en dat is niet onad-voorpginaterecht. Want hoe dood zijn je hersens als een arts weinig hersenactiviteit meer kan registreren met een apparaat? Hoe betrouwbaar is dat? Weinig is toch een activiteit. Zelfs een comapatiënt in diepe coma kan pijn ervaren maar niet de mogelijkheid hebben om er zichtbaar op te reageren. Wel eens aan gedacht? Dat mag geen reden zijn om de organen te oogsten, zonder verdoving ook nog, omdat er zoveel levens mee gered kunnen worden. Een comapatiënt mag ook de tijd krijgen om te ontwaken. De schade is niet standaard een leven onwaardig. Het klopt toch niet dat de beslissing straks altijd in het nadeel valt van de patiënt in coma? Die kan zichzelf niet verdedigen en zou dan ineens veranderen in een lijf met op te eisen organen? Dat heet moord!

Lees onderstaand artikel maar eens. Orgaandonatie komt dan in een heel ander daglicht te staan. Nabestaanden worden gedwongen om mee te beslissen over leven of dood omdat er zoveel andere levens mee gered kunnen worden.

http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/orgaandonatie-wil-je-zonder-verdoving-geopereerd

hersendood

HOE DOOD IS HERSENDOOD???

Dat kan je je zeker afvragen na het onderstaande waargebeurde verhaal.
Zweden is één van de landen waarin je donor bent, tenzij je jezelf hebt geregestreerd als NIET donor. Dan kunnen er hele enge dingen gebeuren. Mensen die in coma zijn, kunnen vaak nog alles horen wat er om hen heen gebeurt maar ze kunnen er niet op reageren of laten merken dat ze het kunnen horen. Dat moet heel beangstigend zijn.
Lees onderstaande gebeurtenis en huiver:

http://www.welingelichtekringen.nl/gezond/297571/man-hoort-na-beroerte-dat-de-dokters-zijn-organen-gaan-verwijderen.html

coma-robin-cook

Heeft iemand deze  medische thriller wel eens gelezen?   Dit boek kwam uit in 1983 maar het lijkt nu realiteit te worden. Zeker als je daarbij weet dat de Tweede Kamer bezig is met een wet waarmee Zorgverzekeraars straks bevoegd zijn om de patientendossiers in te zien. Zogenaamd om fraude op te kunnen sporen van declaraties, maar dat slaat echt nergens op want het zijn niet de patiënten die (vals) declareren maar wel de ziekenhuizen en instellingen.Laten ze daar maar eens op zoek gaan naar fraude en niet de  privacy van patiënten te grabbel gooien.
Daar komt nog bij dat ze allerlei beslissingen over iemands behandeling kunnen nemen of die nog wel zin heeft, of iemand in coma laten raken omdat het meer oplevert als ze de organen kunnen verkopen. Dit is het verhaal in het boek ‘Coma’  van Robin Cook. Moeten we hiervoor gaan vrezen?
Lees het hier zelf http://www.ad.nl/gezond/zorgverzekeraar-mag-van-kamer-patientendossiers-inzien~a8305bbd/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: