Spring naar inhoud

Monique Klinkenbergh in RTL Late Night over het ontstaan van graancirkels: "Je mond valt open" 

Monique Klinkenbergh doet al bijna 10 jaar onderzoek om de waarheid over graancirkels naar boven te krijgen. In eerste instantie ging ze kijken wat er overeind blijft staan van alle verhalen over dit fenomeen, zo zegt ze in RTL Late Night.

“Je moet het met je eigen ogen zien en beleven,” zegt Klinkenbergh. “Ik ben ’s nachts in de velden gaan zitten [in Wiltshire]. Dan hou je alles in de gaten, er staan overal camera’s en we hebben contact met elkaar. Je ziet niets, je hoort niets en dan komt de zon op en ligt er gewoon zo’n graancirkel.”

Heel merkwaardig

Ze merkt op dat de graancirkels meestal ’s nachts verschijnen, maar ook wel eens overdag. “En dat is heel, heel merkwaardig,” aldus de graancirkelonderzoekster.

Ze legt verder uit dat er onverklaarbare en verklaarbare graancirkels zijn. Die laatste zijn onder te verdelen in twee groepen: graancirkels die worden ‘besteld’ voor commerciële doeleinden en daarnaast heb je een netwerk van hoaxers, mensen die graancirkels maken en ze vervolgens claimen.

Grote bollen

Tijdens een filmpje van lichtbollen die over een veld zweven en een graancirkel lijken te creëren, zegt Klinkenbergh: “Deze grote bollen zijn twee meter en worden waargenomen en op camera vastgelegd. Dat zet je toch aan het denken: wat is hier aan de hand? En waarom wordt het niet onderzocht?”

Over de grootte van graancirkels zegt ze: “Dat varieert. Een graancirkel kan een meter zijn, maar ze kunnen ook vier voetbalvelden groot zijn.” Ze voegt toe dat er inmiddels meer dan 7000 zijn geregistreerd in 60 landen. “Je mond valt open,” klinkt het nog.

Bekijk het fragment hieronder terug:

Bron: Monique Klinkenbergh in RTL Late Night over het ontstaan van graancirkels: “Je mond valt open” – NineForNews.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: