Spring naar inhoud

Hoe slechter het verpleeghuis, hoe hoger het salaris van de directeur

Privatisering in de zorg was het grote toverwoord een aantal jaren geleden, het zou uiteindelijk de zorg en de burgers ten goede komen.
Door de marktwerking zouden de instelling meer gemotiveerd worden om betere zorg te leveren.  Hoe bedrogen zijn uitgekomen !
De zorg is nog nooit in zo’n korte tijd zoveel achteruit gegaan.  De patiënten zijn er het meest de dupe van. Maar de top, ja die profiteren wel.  En hoe ?
De top heeft nog nooit zoveel geld verdient en zoals het onderstaande artikel te lezen is heeft de privatiseren zelf de kwaliteit om zeep geholpen.
Kortom we zijn opgescheept met een niet werkend systeem dat bovendien ons ook nog veel meer geld kost dan ooit te voren.

Artikel van WELnu.nl;

Opvallend: hoe slechter het verpleeghuis, hoe hoger het salaris van de directeur

We hebben het natuurlijk eerder al bij bankiers gezien: een hoger salaris zorgt niet per se voor betere managers. Hetzelfde gaat op voor de verpleegzorg. De directeuren van de tien slechtste verpleeghuizen zitten vaker boven de Balkenendenorm dan de normaal functionerende instellingen.

Dat blijkt uit jaarrekeningen die de Volkskrant heeft doorgenomen. Het gênante is dat de instellingen zelf zeggen dat de hoge salarissen nodig zijn om de beste bestuurders aan te trekken, terwijl de zeven best betaalde bestuurders hun instelling op de zwarte lijst terecht zagen komen.

Op deze lijst, die onlangs onder druk van de Kamer is gepubliceerd, staan de elf instellingen waarover de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ) zich het meest zorgen maakt. Bij deze verpleeghuizen is vaak te weinig en te laag opgeleid personeel.

Directeur Evert de Glint maakt het het bontst van allemaal. De directeur van stichting WoonZorgcentra Haaglanden verdient met 230.000 euro het meest van alle directeuren, terwijl zijn instelling bovenaan de zwarte lijst staat. Het is er zo gebrekkig dat de inspectie bang is dat de ouderen er gezondheidsschade oplopen.

Bron: Opvallend: hoe slechter het verpleeghuis, hoe hoger het salaris van de directeur — Wel.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: