Spring naar inhoud

NWO komt steeds dichterbij :Gedwongen opname voor verwarde personen

Edith Schippers is vorig jaar naar de Bilderberg conferentie geweest en heeft daar schijnbaar duidelijke instructie meegekregen voor het verder verwezenlijken van de zo gewilde Nieuwe Wereld Orde door de elite.   Want een van de zaken die je als totale dictatuur goed moet regelen is het uitschakelen van mensen die tegen de dictatuur zijn en daar commentaar op hebben.  Het mooiste wat je je dan kunt voorstellen is een wetgeving die het autoriteiten mogelijk maakt om mensen zonder enige vorm van proces vast te zetten en hiermee de mond te snoeren.   Uiteraard gooi je er dan als Schippers een leuk sausje overheen dat het natuurlijk in het belang van de mensen zelf is en zo niet dan wel in het belang van de familie en naasten.

En dit soort regelingen wordt er zo even tussen gedrukt en iedereen slaapt, we laten het ook gewoon gebeuren.  Straks kan elke Nederlander die ook maar iets te kritisch is zonder proces van de straat geplukt worden en voor onbepaalde tijd vastgezet worden, want dat zal de volgende stap zijn

Kijk voor hoe het wordt gebracht in het onderstaande artikel uit het AD.

Gedwongen time-out mogelijk voor verwarde personen

Verwarde mensen die door een psychische stoornis gevaarlijk kunnen zijn, mogen straks maximaal drie dagen verplicht ter observatie worden opgenomen in een ggz-instelling. Zo krijgen experts tijd en ruimte om vast te stellen wat er nodig is om hen te helpen.

Minister Edith Schippers van VWS tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer.

Minister Edith Schippers van VWS tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer. © ANP

Dat staat in een brief die minister Edith Schippers (Volksgezondheid), mede namens staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie), vanmiddag aan de Tweede Kamer stuurt. Deze ‘time-outprocedure’ is een aanscherping van het wetsvoorstel verplichte ggz, dat in de maak is.

Met name in grotere steden zijn er regelmatig meldingen over mensen die zeer verward gedrag vertonen, maar geen acuut gevaar vormen. Of verwarde personen die door hun familie en omgeving als gevaarlijk worden beschouwd, maar dit tijdens een gesprek met een psychiater weten te verhullen.

Onmiddellijk
Deze mensen kunnen nu nog geen crisismaatregel opgelegd krijgen, omdat er dan eenonmiddellijke dreiging moet zijn. De verplichte observatie, op dringend verzoek van politie/justitie of hulpverleners, betekent dat straks toch op een goede manier de ernst van het gevaar kan worden vastgesteld.

Daarna kan eventueel alsnog een crisismaatregel worden getroffen, zoals een opname, of een andere vorm van hulpverlening worden ingezet. Tijdens de gedwongen time-out, die op dringend verzoek van politie of hulpverlening wordt ingezet, wordt de psychische aandoening nog niet behandeld.

Bron: Gedwongen time-out mogelijk voor verwarde personen | Nieuws | AD.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: