Spring naar inhoud

Nieuwe manier van arbeidsmarktvervalsing?

 

Iedereen weet wel dat er veel medewerkers in de zorg zijn ontslagen. Het begon in de verpleegtehuizen omdat de oudere mensen langer thuis (moesten) blijven wonen.
Toen er bewoners in verpleegtehuizen overleden maar er geen nieuwe  mensen werden opgenomen,  konden verzorgers worden ontslagen omdat ze overcompleet waren geworden.

 

 

Daarnaast stonden er kamers leeg. Dus wat denk je: 1  + 1 = 2.  Een groep vluchtelingen  die in hun geboorteland al een medische opleiding hadden gevolgd, mochten dit jaar na een strenge sollicitatieprocedure een kamer huren in een  Katwijks verpleegtehuis en  daar ook aan  het werk.

In de video van de NOS http://nos.nl/artikel/2083153-vluchtelingen-verzorgen-ouderen-in-verpleeghuis.html hoor je directeur Herbrink zeggen:” Hier worden geen mensen ontslagen omdat wij dit project begonnen zijn.” En verdraaid, dat is nog waar ook, want die mensen waar hij het over heeft, waren vaste werknemers die in 2015 al waren ontslagen voordat het project van start ging.
Maar wat wordt er gezegd tegen de vluchtelingen/nieuwe werknemers: “Hoger opgeleide verzorgenden of verpleegkundigen werken liever in ziekenhuizen”, vertelt een woordvoerder aan de NOS. “Dat betaalt vaak beter en heeft een hoger aanzien.”
De waarheid is dat het verplegend  personeel   graag hun baan terug wil.

Je kan je afvragen welk salaris er nog overblijft voor deze vluchtelingen na aftrek van de kamerhuur, energiekosten, maaltijden en aanvullende opleidingen.
Het zal weinig zijn want ze krijgen al kost en inwoning. Daarom noem ik het arbeidsmarktvervalsing.

Er wordt hier zelfs gesproken over een win-win situatie. Voor wie dan?  Niet voor het reeds weggewerkte zorgpersoneel die heel vertrouwd waren met de bewoners van het verpleegtehuis. Dus ook niet in eerste instantie voor de bewoners. Zij zullen ook langzaam verdwijnen want het zijn oude mensen. Er komen wel steeds meer lege kamers bij. Dus die kunnen door het  verpleegtehuis weer verhuurd worden aan nog meer vluchtelingen die intussen statushouders zijn geworden. Het is vooral een win situatie voor de beheerder van de gebouwen die ooit verpleegtehuizen waren.

Waarom worden die kamers  niet verbouwd naar een klein appartement voor jongeren die al zo lang op zoek zijn naar zelfstandige woonruimte? Dat zou ook een mooie oplossing kunnen zijn. Er is een tekort aan woningen voor vluchtelingen lees ik in dat stuk, maar waarom heeft niemand van de overheid het over het woningtekort voor onze jongeren?

Lees het artikel  hier zelf https://www.powned.tv/artikel/vluchtelingen-gaan-ouderen-verzorgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: