Spring naar inhoud

Mind control en Google Glass

Artikel van Martin Vrijland ;

Steeds meer wordt duidelijk dat de gekke ideeën van Martin Vrijland toch niet zo raar zijn en dat alles wat tot voor kort nog geridiculiseerd werd, nu gewoon realiteit wordt. Zo bedacht ik op 26 juni 2013 illustratief voor de toekomstige technologie de i-Cap. De door mij al meerdere malen besproken Google Glass ligt inmiddels in de schappen en nog even en we zien ze in het straatbeeld. Deze bril heeft een fulltime connectie met het internet, waardoor u alles ‘in the cloud’ op kunt slaan. Dit betekent dat er ergens in het grote netwerk genaamd ‘internet’ grote computers staan die uw foto’s en filmpjes opslaan. De NSA tapt alles af wat over het internet gaat en heeft dus ook beschikking over deze gegevens.

Ook schreef ik eerder dat gezichtsherkenningssoftware in 2012 al in staat was om 36 miljoen gezichten per seconde (zie hier) te verwerken. In zo’n 166 seconden zijn dus alle inwoners van de aarde gescand (voor het gemak even uitgaande van 6 miljard). Ray Kurzweil (technisch directeur van Google) heeft al een keer toegelicht dat technologische groei exponentieel verloopt. Dit zou inhouden dat men waarschijnlijk nu al in staat is om de complete wereldbevolking in enkele seconden te herkennen. Dat betekent dus dat Google (en de NSA) met deze Google Glass overal wandelende spionnen heeft rondlopen. Zij kunnen immers real-time meekijken en gezichten herkennen. Mocht u dus overwegen een Google Glass te kopen, houd dit dan in uw achterhoofd. Natuurlijk zal steeds weer hetzelfde argument herhaald worden door mensen die zich niet zo druk maken om dergelijke ontwikkelingen: “Als je niets te verbergen hebt, hoef je je ook geen zorgen te maken.” Die gedachte kan ik zeer goed begrijpen, maar het is toch een beetje je ogen sluiten voor de échte mogelijkheden die deze bedrijven ter beschikking komt te staan, namelijk ‘mind control’. Bovendien zijn de mensen die wel gehecht zijn aan hun privacy deze eigenlijk gewoon kwijt, doordat er altijd wel ergens een Google Glass is die ze ziet rondlopen.

minddrop_smallNiet lang geleden geloofden de meeste mensen waarschijnlijk niet in de mogelijkheid van de bediening van computers via enkel en alleen gedachten. In mijn artikel van vorige week over een experiment gedaan door Facebook heb ik al een voorzetje gegeven over hoe dit werkt. Vandaag verschijnt er een bericht in de media waaruit blijkt dat Google nu officieel een apparaatje aan gaat bieden waarmee u de Google Glass kunt bedienen. Het Londense bedrijf This Place heeft software ontwikkeld waarmee de brilcomputer Google Glass ‘gedachtes kan lezen’. De bril van Google wordt via bluetooth aangesloten op een NeuroSky EEG biosensor. De ‘MindRDR’ software maakt gebruik van deze elektro-encefalografische sensor die signalen oppikt uit de frontaalkwab van de gebruiker en vertaalt naar een commando voor de camera in de bril. Door zich te concentreren kan de de gebruiker een beeldzoeker oproepen en ‘afdrukken’ zonder zijn handen of stem te hoeven gebruiken.

Nou zal de gemiddelde lezer denken: “Ja, dat is mooi, maar deze unit voorziet in besturing door middel van je gedachten, maar dat is geen ‘mind control’ waarbij Google jouw gedachten aan kan sturen.” Die kritische lezer zal zich moeten realiseren dat zowel Google als de NSA meekijken in deze gedachtepatronen. Het is nog slechts een kleine stap om omgekeerde aansturing te realiseren. Daarbij heeft men over niet al te lange tijd al een hele berg kennis opgedaan over denkpatronen van honderdduizenden zo niet miljoenen vrijwillige proefkonijnen die dergelijke gadgets zullen kopen omdat het ‘zo handig is’. De genoemde instanties weten straks precies hoe u denkt en kunnen hier van leren. Nu wordt met het nieuwe apparaatje alleen de frontaalkwab gemeten, maar het zal niet lang meer duren of een modieuzere, minder grote en meer onopvallende versie van de i-Cap zal een feit zijn. Daarnaast kondigde Google topman Scott Huffman al in december 2013 aan dat het ook niet lang meer zal duren voordat mensen een chip in hun hoofdaccepteren. Of nanotechnologie er mogelijk nu al voor zorgt dat onze gedachten beïnvloed kunnen worden – door bijvoorbeeld nanochips in vaccinaties te stoppen – is de vraag. Wel is het zo dat elektromagnetische aansturing van de hersenen (of via een chipimplantaat) slechts 1 methode is om aan mind control te doen. We hebben het dan nog niet gehad over de hier ook al eerder besproken programmering door middel van subliminale boodschappen en NLP-technieken. De overweging die iedereen zelf moet maken is: “Accepteer ik het feit dat ik meewerk aan deze ontwikkelingen in ruil voor het plezier dat ik heb van een handige gadget?

Bron: http://www.martinvrijland.nl/2014/07/11/koop-snel-uw-mind-control-unit-en-google-glass/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: