Spring naar inhoud

Een bericht aan de wereld van Woody Harrelson

Woody Harrelson, de man bekend geworden van Cheers, geeft in deze video een heel verstandige boodschap.   Wij als burgers hebben veel meer macht dan dat we zelf beseffen. Maar door het kopen van “verkeerde”producten houden we het systeem zelf in stand.

Kijk de video en trek je conclusies, ik heb de vertaling in het Nederlands er onder gezet

We hebben er een gewoonte van gemaakt om Junkfood te kopen dat eigenlijk geen eten is . We kopen liters giftige huishoudelijke schoonmaakmiddelen terwijl je eigenlijk je het zelfde zou kunnen doen met een afbreekbaar zachte zeep.

We vergiftigen onze huizen en het verspillen van onze hard verdiende geld zonder een goede reden. Waarom? Omdat de reclame-industrie ons dat opdraagt.

Ze wil gewoon dat je hun spullen koopt. “Bijvoorbeeld, als je van een bedrijf dat vervuilt of gebruik maakt van corrupte praktijken hun spullen niet koopt, zouden ze het veranderen.

Als je geen producten wilt eten met chemicaliën en genetisch gemanipuleerde ingrediënten, koop het dan niet. Op het moment dat we beginnen met het nemen van verantwoordelijkheid en ons geld verstandig uitgeven,  zal elke politicus, elke onderneming en leider in de hele wereld weten dat wij zijn wakker geworden.

“Dit is de 21ste eeuw. Als we onze middelen verstandig weten te gebruiken, is er geen reden waarom iemand niet zou krijgen wat ze nodig hebben. Er is geen reden, waarom mensen nog steeds dood gaan van de honger op onze wereld.

De gewone man of vrouw of ze een Israëlische of Palestijnse, protestant of katholiek, Iraakse of Amerikaanse is, die gewone man wil gewoon leven in vrede en gerechtigheid in een schone omgeving.

Als we kijken over de hele wereld en we zien dat dat niet het geval is, dan weten we dat de wil van de meerderheid niet wordt gehoord. Dat is het eerste teken dat ons systeem niet functioneert. Regering zullen deze veranderingen niet maken voor ons; het is aan ons de gewone man.

Geen enkel bedrijf zal een praktijk of een product dat u, de consument, niet koopt voortgezet. Het is van vitaal belang dat u dit te begrijpt, want dit geeft je de ultieme macht om de wereld waarin je leeft veranderen.

Bedrijven zijn extreem gevoelig voor welke producten u van hen koopt, want als je hun spullen niet koopt, houden ze op te bestaan. Dat is niet iets wat veel bedrijven bereid zijn te doen en door te kiezen waar je je geld wijselijk besteedt kun je die bedrijven dwingen zaken te doen op een maatschappelijk verantwoorde manier. “

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: