Spring naar inhoud

NAVO argument voor aanval Rusland? Cyberattacks! 

Nog maar kort geleden kondigde NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg aan dat cyberaanvallen een reden kunnen zijn voor militair ingrijpen. Zo staat opnu.nl [citaat] “Een ernstige cyberaanval kan worden bestempeld tot zaak voor de alliantie. Dan kan en moet NAVO reageren”, zegt Stoltenberg. “Hoe, dat hangt af van de ernst van de aanval.” Deze week hebben bestuurders van de NAVO besloten om “cyber” als officieel oorlogsdomein te erkennen, naast land, de zee en de lucht. En het was al te voorspellen voor welk land deze nieuwe maatregel bedoeld was. Omdat Rusland maar niet reageert op de dreiging van de NAVO aan haar grenzen en de annexatie van Georgië en omdat Rusland zich zelfs inhoudt als het een dopingschandaal door de strot geduwd krijgt door de propagandamedia, waardoor Russische atleten niet naar de Olympische spelen in Rio de Janeiro mogen, moet er wel een ander alibi gevonden worden.

Gelukkig zijn daar nu de IS-hackers. Komt ie dan! De Telegraaf [citaatDe hackers die zich tot het zogenoemde cyberkalifaat van Islamitische Staat rekenen krijgen hun bevelen niet van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi, maar werken eerder in opdracht van de Russische regering. Dat vermoeden de Duitse inlichtingendiensten, meldt Der Spiegel op gezag van ingewijden. De zelfverklaarde jihadisten van het ‘cyberkalifaat’ beweren de afgelopen twee jaar de hand te hebben gehad in geslaagde computeraanvallen op onder meer de Franse televisiezender TV 5 Monde, de Amerikaanse legerleiding, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Saudische veiligheidsdiensten. Volgens bronnen bij de Duitse inlichtingendiensten is IS voorlopig echter helemaal niet tot dergelijke online huzarenstukjes in staat, schrijft het Duitse opinieblad. Afgelopen week stalen computerkrakers een dossier over de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump van de Democratische Partij. De Washington Post wees daarop met een beschuldigende vinger naar Russische hackers. Rusland zou inmiddels over een hackersleger van ruim 4000 man beschikken.

En als de krant het zegt is het waar! Er zullen rapporten en experts de revue passeren en het volk zal ook dit weer geloven. We need a bloody war for God’s sake!

Bron linkvermeldingen: nu.nl, nrc.nl, telegraaf.nl

Bron: NAVO argument voor aanval Rusland? Cyberattacks! : Beyond the Matrix

1 reactie »

  1. Ze verzinnen ook van alles om die oorlog met Rusland te beginnen!
    En die oorlog moet en zou er komen😱
    Hoop dat Putin de versrandige blijft.
    Want deze oorlog word een kernoorlog.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: