Spring naar inhoud

Banken en bedrijven trokken miljoenen uit voor een campagne tegen het basisinkomen | Stop de bankiers

basisinkomen

In een referendum mogen de Zwitsers zich begin juni uitspreken over de invoering van het ‘basisloon‘.

Hoewel ik een groot voorstander ben van het ‘basisloon‘ als alternatief voor de bestaande wir-war aan wetgeving, elk met zijn eigen ‘toetsingscriteria‘, en volksstammen in overheidsdienst die gaan over toewijzing, controle, uitbetaling en het aanpassen van de ‘regelgeving‘ die de sociale wetgeving onbetaalbaar maken, maak ik mij geen illusies.

Al in het voortraject bleek dat de weerstand te groot is. Banken en bedrijven trokken miljoenen uit voor een campagne tegen dit initiatief. En alle gevestigde parlementaire partijen, met inbegrip van de socialisten, spraken zich ertegen uit. In commentaren van economen van de ‘Oostenrijkse School‘, fel tegenstander van ‘Money for Nothing‘, met een onbreekbaar geloof in ‘De Markt‘ als de Godheid die ons leven zin en vorm geeft, wordt daar vrolijk over gedaan. Maar het idee is allesbehalve ‘socialistisch‘. En al helemaal niet ‘sociaal-democratisch‘. Integendeel!

In een werkelijk briljant stuk schrijft Paul Rosenberg, allesbehalve een ‘socialistische dromer‘, of ‘maakbaarheids-ideoloog‘, over de gevolgen van de ‘Robotisering‘. HIER is de link. Het maakt de problematiek kristalhelder. De enige aanvulling van mijn kant, is dat hij verwijst naar mensen die zich voorstellen dat ze altijd terug kunnen keren naar ‘zelf-voorziening‘. Ik ben het met hem eens dat degenen die dat zeggen in meerderheid een veel te romantisch beeld daarvan hebben. Maar er speelt nog iets anders.

Om terug te keren naar ‘zelf-voorziening‘ is minimaal nodig dat men toegang heeft tot land, visgronden, en elementaire grondstoffen. ‘Het Systeem‘ is druk aan het werk om de ‘rechten‘ en ‘patenten‘ die ons de toegang ontzeggen te regelen als ‘Supra-nationaal‘ recht. Als u al grond heeft dat niet met een hypotheek of andere schulden is belast, en dus niet uw eigendom is, maar van de bank, zult u er snel achterkomen dat elke stap die u buiten de omheining zet ‘belast‘ is. Dat wil zeggen: Verboden voor eenieder die tracht ‘Het Systeem‘ te ontlopen. Over de hele wereld zien we al ‘uitwassen‘ die de voorbode zijn van wat ons in deze zin te wachten staat. Altijd gebracht als ‘hervormingen‘.

Niet voor het eerst wijs ik er op dat die sombere toekomst geen ‘gelopen race‘ is. Maar wel als we ‘Het Systeem‘ zelf niet hervormen. Afgelopen week heb ik een hele reeks bijdragen geplaatst die tot doel hadden u de ogen te openen voor complete volksstammen die in feite al werkloos zijn, maar met kunstgrepen op bestuurlijk niveau aan het werk worden gehouden. Die groep is vele malen groter dan de voorbeelden van de ‘Stoker-op-de-Elektrische-Trein‘ die we allemaal wel kennen. De kans is groot dat u één van die mensen bent die, zonder het zelf te beseffen, ‘papier rondpompt‘.

Zoals de agent die een ‘dakloze‘ bekeurt. Die ‘dakloze‘ heeft geen geld, en geen bezit. Maar in ‘Het Systeem‘ is het zo geregeld, dat die ‘dakloze‘ zich in verbinding stelt met de ‘Klantmanager Werk en Bijstand‘, waarvoor een heuse opleiding bestaat. Die stelt zich in verbinding met de afdeling die gaat over de ‘Schuldsanering‘. Waarna iemand bij het ‘Justitieel Incassobureau‘ wordt geïnformeerd dat ze die boete kunnen afboeken als ‘niet te innen‘. Nadat de Officier van Justitie daarover is geïnformeerd, meldt deze dat in een ‘rapport‘. Tegen de tijd dat dit een veel voorkomend verschijnsel is, wordt er een ‘werkgroep‘ geformeerd. Die brengt ‘adviezen‘ uit aan ‘de politiek‘. Die stellen vervolgens nieuwe regels of normen op om ‘Het Proces‘ te stroomlijnen. Met als doel die ‘dakloze‘ ook aan zo’n zwaar gesubsidieerde baan te helpen die hen van de straat houdt, zodat hij tenminste zijn ‘boetes‘ kan betalen.

Zo kost die ene boete de samenleving een klein fortuin. Niemand in deze ‘sequence‘ produceert iets waar je jezelf mee kunt voeden, mee kunt kleden, in kunt schuilen, of waarin je je kunt verplaatsen. Die boete, bedoeld om het gedrag van betrokkene te veranderen, wordt niet geïnd, en de veronderstelde ‘werking‘ is een complete illusie. Het is evident, dat al die mensen die ‘eten‘ van dat probleem, mordicus tegen een ‘basisloon‘ zijn. Het zou hen het brood uit de mond stoten, en velen zouden zelf werkloos worden, en niet meer te besteden hebben dan dat ‘basisloon‘. Tenzij ze alsnog iets vinden dat wél ‘meerwaarde‘ oplevert in economische zin.

Het Systeem‘ heeft echter een andere ‘oplossing‘.

Kijk maar naar de advertenties van ‘Defensie‘. Die houden ons voor, dat onze eigen ‘vrijheid‘ begint bij de ‘vrijheid‘ van anderen. Oorlog als bezigheidstherapie. Maar het is wel ‘Custers’ Last Stand‘. Ook daar grijpt de ‘robotisering‘ en ‘automatisering‘ snel om zich heen. En de praktijk wijst onverbiddelijk uit dat die insteek zelfs moedwillig de kant op wordt gedirigeerd van een ‘Gevecht-van-Allen-tegen-Allen‘. Met ‘drones‘ en volledig geautomatiseerde vechtmachines, die nu in ontwikkeling zijn, als onze cipiers. Eén grote ‘Fight Club‘ als kijkspel voor de ‘Happy Few‘. Middels ‘video-games‘ en bioscoopfilms worden onze kinderen voorbereid, en ‘lekker gemaakt‘.

Het voorstel voor een ‘basisloon‘, en andere aanpassingen in diezelfde geest, zijn de laatste strohalm voor degenen die hechten aan het idee dat de mens de potentie heeft zich te verheffen. Maar de ‘massa‘ heeft er geen oren naar. Verblind door hun ‘scholing‘, of religieus verbonden met het idee dat we op aarde zijn om ‘De Markt‘ te dienen. Of simpelweg niet geïnformeerd, omdat journalisten, ‘veiligheidsdiensten‘, en politici denken dat er voor hen vast wel plaats is in ‘De Bunker‘ tegen de tijd dat het serieus uit de hand loopt. Omdat ze nu, in deze tijd, een ‘onmisbare schakel‘ zijn in ‘Het Systeem‘. Maar ik heb nieuws voor hen………..

Bron: Banken en bedrijven trokken miljoenen uit voor een campagne tegen het basisinkomen | Stop de bankiers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: