Spring naar inhoud

Honderdduizenden mensen protesteren tegen Monsanto 

“Monsanto doodt jou en mij, en we zijn geen proefkonijn”

bayerOver de hele wereld zijn honderdduizenden mensen de straat op gegaan om hun woede te uiten tegen biotech-gigant Monsanto,  en het vijandige overnamebod van het Duitse farmacieconcern BAYER, die bekend is van o.a het patent op aspirine.

“De hele wereld haat Monsanto”, stond te lezen op spandoeken die werden meegedragen in Parijs. Ook werd er gedemonstreerd tegen de verkoop van de onkruidverdelger RoundUp, waarvan gezegd wordt dat het actieve bestanddeel glyfosaat kanker veroorzaakt bij mens en dier.

Monsanto die herhaaldelijk publiciteitscampagnes heeft gehouden om te proberen en aan te tonen dat het assortiment veilig is, gaf een verzoenende verklaring aan de demonstranten:

“De 22.000 medewerkers van Monsanto zijn toegewijd aan het hebben van een open dialoog over voedsel en landbouw – we zijn trots op het werk dat we doen, en we zijn enthousiast voor mensen om meer te weten over ons”, aldus een Monsanto tekst verzonden naar de media. “We weten dat mensen verschillende standpunten hebben over deze onderwerpen , en het is belangrijk dat ze in staat zijn om dat uit te drukken en met hen te delen.”

Marsen tegen Monsanto zijn uitgegroeid tot een terugkerend evenement in het afgelopen decennium, maar activisten kunnen binnenkort een nieuw doel te vinden voor hun woede, na het voorgestelde  bod van Bayer op het Amerikaanse bedrijf, dat een marktkapitalisatie van bijna $ 46 miljard heeft.

Hoewel er wordt gespeculeerd dat het in Leverkusen gevestigde bedrijf niet over de financiële draagkracht beschikt die nodig is voor een overname, hebben marktanalisten herhaaldelijk gesuggereerd dat, als het bod doorgaat, Bayer het giftige Monsanto-merk zal laten vallen zodra het bedrijf is opgeslokt.

Maar of dit werkelijkheid wordt valt ernstig te betwijfelen.

Bron: Honderdduizenden mensen protesteren tegen Monsanto | Gewoon-Nieuws.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: