Spring naar inhoud

Geheim overleg VS en EU in Londen over snelle afschaffing contant geld

De vermaarde Amerikaanse ‘rebel’ econoom Martin Armstrong zegt dat de Europese Centrale Bank, de Federal Reserve en enkele andere Centrale Banken op zeer korte termijn in Londen bij elkaar komen om te besluiten over een even plotselinge als snelle afschaffing van contant geld in Europa en de Verenigde Staten. De belangrijkste reden is dat het Westers financiële systeem feitelijk totaal bankroet is, en alleen op de been kan worden gehouden als de overheid totale financiële controle krijgt over de burgers.

Armstrong voorspelde in het verleden correct de beurskrach van 1987 (‘Zwarte Maandag’) en de financiële instorting van Rusland in 1998. De econoom, die enkele jaren geleden nog in het gevang zat omdat hij weigerde zijn succesvolle model waarmee hij soms tot op de dag nauwkeurig financiële en economische trends wist te voorspellen aan de ‘Feds’ af te staan, toonde zich verbijsterd dat de reguliere media geen enkele aandacht besteden aan deze ‘geheime vergadering’ in Londen.

”Cashloze samenleving komt sneller dan verwacht”

‘Kenneth Rogoff van de Harvard Universiteit en Willem Buiter, hoofdeconoom van Citigroup, zullen de Centrale Banken toespreken en pleiten voor het elimineren van al het contante geld, zodat de dag komt dat u niets kunt kopen of verkopen zonder toestemming van de overheid,’ aldus Armstrong, die al eerder deze maand bekend maakte dat dit overleg er aan zat te komen.

We kunnen maar beter opletten voor deze geboorte van de cashloze samenleving, want die komt veel sneller dan verwacht. Waarom deze geheime vergadering? Er is iets niet pluis.

”Centrale banken willen negatieve rente”

Willem Buiter pleitte onlangs openlijk voor het grotendeels of geheel afschaffen van contant geld om ‘de problemen die centrale banken ervaren bij het invoeren van negatieve rente op te lossen’. Zodra al het geld digitaal is kunnen banken en overheden naar believen belastingen en heffingen invoeren op alle financiële transacties, en met negatieve rente het uitgeven van geld stimuleren, waarmee ze een allerlaatste economische opleving hopen te realiseren.

De afschaffing van contant geld zal aan het argeloze publiek worden verkocht als iets positiefs, omdat het belastingontduiking, de schaduweconomie (zwartwerken) en illegale activiteiten onmogelijk maakt. Verpak het verder met termen zoals ‘smart’, ‘hip’, ‘leuk’ en ‘makkelijk’, en het nietsvermoedende –en vaak ook niets willen wetende- volk zal in de rij staan om eraan mee te doen, zo leert de ervaring.

”Totale controle op en over kopen en verkopen”

Zodra geld alleen nog maar op digitale bankrekeningen bestaat worden niet alleen al onze aankopen en uitgaven geregistreerd en gecontroleerd, maar kunnen deze ook direct worden gestuurd en gemanipuleerd. Het zal dan een kwestie van tijd zijn voordat de overheid automatisch belasting gaat inhouden en mensen gaat bestraffen voor ongewenst gedrag door bijvoorbeeld de toegang tot hun rekening (tijdelijk) te ontzeggen.

”Westerse financiële systeem is failliet”

De echte achterliggende reden van de mogelijk al spoedige afschaffing van contant geld is het complete failliet van het Westerse financiële systeem, dat de afgelopen jaren enkel door honderden miljarden euro’s en dollars nieuwe schulden overeind kon worden gehouden. Zodra de onvermijdelijke instorting komt is een bankrun zoals nu nog steeds in Griekenland gaande is onmogelijk als er geen contant geld meer kan worden opgenomen.

”Financiële politie op komst?”

In Frankrijk zijn vanaf september contante betalingen van boven de € 1000,- verboden. Volgens Armstrong zou er een financiële politie kunnen komen die dit soort wetten gaat handhaven door mensen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer altijd en overal te mogen fouilleren op het bij zich hebben van een verboden hoeveelheid cash, en in een later stadium het überhaupt in bezit hebben van alle munten en bankbiljetten.

”Uitbannen cash heilige graal voor tiran”

‘Voor een tiran is het uitbannen van cash de heilige graal,’ schrijft Michael Krieger van de bekende Liberty Blitzkrieg Blog. ‘Door het plebs in een systeem met digitale munttransacties te dwingen wordt via het registreren van alle transacties in de economie totale controle mogelijk. De betalingen van brutale burgers die weigeren te gehoorzamen kunnen zo eenvoudig worden geblokkeerd.

”Instorting socialisme wordt verschrikkelijke nachtmerrie”

Martin Armstrong schrijft er al jaren over, en waarschuwt dat het nu heel dichtbij is: de totale instorting van de Westerse sociale systemen, dat hij voor het gemak het ‘socialisme’ noemt. ‘Dat zal onze verschrikkelijkste nachtmerrie zijn. De overheid zal in haar doodsstuiptrekkingen veranderen in een weerzinwekkend beest dat de samenleving zal verslinden om maar niet de macht kwijt te raken.’

De EU heeft de eurozone de afgelopen jaren enkel bij elkaar kunnen houden door de staatsschulden gigantisch te laten stijgen. ‘Zodra deze schulden niet meer kunnen worden terugbetaald, zal dat de doodsteek voor het socialisme betekenen. Toch is het grootste deel van de mensen zich niet eens bewust van de gevaren, en al helemaal niet van de gevolgen.’

China en Rusland hebben de totale mislukking van het staatssocialisme meegemaakt, wat gepaard ging met extreem veel ellende, armoede en bloedvergieten. ‘En nu gebeurt het binnenkort ook in uw buurt!’ schrijft Armstrong cynisch.

”Gezin als basis voor onafhankelijk leven vernietigd”

Het enige grote verschil is dat de regeringen nu bezig zijn om nog vóór de grote klap komt al het contante geld af te schaffen. ‘Zo zullen ze de samenleving willen dwingen om aan hun eisen te voldoen… Ze hebben de samenleving weggevaagd en in plaats daarvan de afschuwelijke nachtmerrie van het socialisme opgebouwd, die in een catastrofe zal eindigen. Ze hebben de sociale gezinsstructuur vernietigd, die duizenden jaren lang de basis was om onafhankelijk door het leven te gaan.’

”Burgers zijn voorgelogen, we gaan in een vuurbal ten onder”

De pensioenfondsen zullen worden leeggeroofd, de belastingen nog verder verhoogd, en op nieuwe banen zullen we vergeefs moeten wachten. ‘Ze hebben de jeugd in een verloren generatie veranderd, alles onder het voorwendsel enkel het goede te willen doen… Ze hebben zichzelf en het volk voorgelogen. Wij zullen in een vuurbal ten onder gaan, dat is onvermijdelijk. Pas als de economie aan het instorten is zullen we over oplossingen gaan praten.’

http://nuwij.me/geheim-overleg-vs-en-eu-in-londen-over-snelle-afschaffing-contant-geld/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: