Spring naar inhoud

Pensioenschandaal professioneel weggemoffeld door Tweede Kamer ✅

Afbeeldingsresultaat voor hier rust een pensioenfraudeDe Tweede Kamer heeft onlangs een motie van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) over een schandaal met pensioenfondsen in de jaren negentig afgewezen. Omtzigt wil graag openheid van zaken, maar VVD, PvdA en D66 hebben blijkbaar geen behoefte aan een onderzoek.

 

In het begin van de negentiger jaren is er een aantal keer een flinke greep gedaan uit de pensioenpot van Nederlandse pensioenfondsen. In 1989 waren de dekkingsgraden van de pensioenfondsen zo’n 200 procent. Flink hoog en ruim voldoende om alle premies te betalen. Zo dacht de (r)overheid er dus ook over, en graaide er lustig op los in de pensioenfondsen om zodoende andere gaten in de begroting te kunnen dichten. Foute boel.

Feitelijk is dit diefstal, aangezien de premie voor pensioenen wordt ingehouden op loon. Er wordt dus van ingelegd loon gestolen door de overheid. Schandalig, maar niet in de ogen van de coalitie in de Tweede Kamer. Geld uit de pensioenpot werd ook gebruikt om winsten van bepaalde bedrijven op te krikken. Inmiddels is de dekkingsgraad bij veel pensioenfondsen teruggelopen naar 103 procent. Er is simpelweg niet meer genoeg in kas, en er wordt gekort op de uitkering. Veel verliezen zijn toe te schrijven aan verkeerde beleggingen, maar de diefstal uit de premiepotten wordt professioneel weggemoffeld onder een kleed in de Tweede Kamer.

Vond je dit artikel interessant ? Deel het dan of plaats het op je eigen blog of andere socialmedia kanalen.

13 Comments »

 1. Ik had niet anders verwacht van politici, die club in Brussel heeft zojuist 270 miljoen uit de kassa gejat om hun privé pensioen aan e vullen terwijl we hier in Nederland de pensioenen korten omdat de ecb de rente manipuleert.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het wordt tijd voor een grondig onderzoek naar dat grote graaien uit de pensioen potten en dat dat weer gecomposeerd wordt zodat de dekkingsgraden weer naar een hoger niveau gebracht worden.

  Like

 3. Stelletje hypocrieten dat zooitje van de politiek hadden ze een 1 a 2 maanden voor de verkiezingen moeten komen dan had er een heel andere verdeling geweest van de stemmen

  Like

  • Nou dat is zeker een punt, maar de fondsen werden door de toenmalige regering ernstig onder druk gezet. Als de reserves zo hoog zouden blijven zou er een belasting in het leven geroepen worden om deze reserves te belasten .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: