Spring naar inhoud

Inzicht of toch liever een leven met leugens?

Afbeeldingsresultaat voor inzicht

We leven in een wereld waarin de leugen regeert. Massa’s mensen verdienen hun boterham met het verkondigen van leugens voor eigen gewin. Journalisten, bankiers, politici, bestuurders, wetenschappers, clerici, allen verkondigen ze niets dan leugens en verdienen daar soms een dikbelegde boterham mee terwijl die mensen die op zoek zijn naar de “waarheid” en derhalve soms een afwijkende mening verkondigen, het moeten doen met de kruimels die resteren.

 

 

Deze cultuur waarbij de leugen regeert loopt echter nu op haar laatste benen. De mensheid komt steeds meer tot het inzicht dat niets is wat het lijkt. Onze geschiedenis is fake, de atoombommen bestaan niet en Albert Einstein zat er helemaal naast. We staan voor de “crossroads” binnen ons huidige paradigma waar we een kant moeten kiezen. Blijven we de leugen adoreren of proberen we met zijn allen onze leugenachtige realiteit een laatste schop te geven “on its way out” om tot een vrijer en rechtvaardiger bestaan van een ieder te komen?

Afbeeldingsresultaat voor inzichtEen veel gehoorde klacht bij die mensen die onze leugenmaatschappij al lang doorprikten, dus de meeste van de lezers van dit blog, is dat ze niet weten wat er aan te doen. Inzicht brengt een gevoel van machteloosheid met zich mee. Politici doen alsof ze gek zijn en blijven doorgaan met het brengen van hun leugens en hun sprookjes alsof hun neus bloedt. Voor bankiers en journalisten geldt hetzelfde. Via de tellLievision worden we meer en meer behandeld als een stel kleine kinderen. Het 8 uur journaal heeft veel weg van het kinderjournaal van 20 jaar geleden. De mensen lijken dommer te worden. Toch heeft de verdomming van de bevolking niet dat teweeg gebracht wat de macht zich daarbij had voorgesteld. Met andere woorden, de oude macht is de grip kwijt en kan met de nieuwe realiteit niet omgaan. Die oude macht weet dat en zal niet schromen welk middel dan ook in te zetten om de macht te behouden. Een economische crisis, een nieuwe oorlog, een politiestaat, vervolging van andersdenkenden, niets zullen ze nalaten in te zetten tegen de bevolking die ze zien als slaven, “cash cows”. Hun belangrijkste instrumenten hierbij zijn angst, boosheid, hebzucht, kortom negatieve emoties. Ook dit wordt gelukkig door een steeds grotere groep ingezien.

Afbeeldingsresultaat voor jeugdjournaal

Is het dus nodig onzeker te worden over hetgeen we kunnen doen? Ik denk van niet. Het inzicht dat velen inmiddels verworven hebben is voldoende om uiteindelijk de verandering teweeg te brengen. Hier zijn geen gewelddadige revoluties voor nodig. Vergeet never nooit niet dat alle revoluties, zoals de Franse Revolutie, van bovenaf werden aangestuurd en gefinancierd. Wat brachten ze ons? NIETS. De volgende revolutie zal een revolutie moet worden van onderaf, een “grassroots” revolutie zonder geweld vanuit een simpele verruiming van inzicht.

Voel je dus niet langer klein, nutteloos, onzeker en machteloos. Dat is nergens goed voor. Deel je verworven inzichten op welke manier dan ook en de oplossing zal zich vanzelf presenteren. De wil is de weg.

https://donquijotte.wordpress.com/2016/03/18/inzicht-of-toch-liever-een-leven-met-leugens/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: