Spring naar inhoud

1200 Jaar oude Hindu Tempel uitgehouwen uit een stuk steen

De Kailasa tempel is een 1200 jaar oude Oude Hindoe tempel gesneden uit een rots in Ellora , majestueus staande op 29 kilometer van de stad Aurangabad in de staat Maharashtra India en dat deel uitmaakt van een reeks van 34 tempels en kloosters bekend als de Ellora grotten. Deze tempel is een opmerkelijk voorbeeld van Dravidische architectuur in de 8e eeuw bekend vanwege de bijna juiste verhoudingen en het ingewikkelde vakmanschap uitgevoerd door een groep van toegewijde beeldhouwers in een tijd dat er alleen nog handwerktuigen beschikbaar waren voor de bouw en olifanten gebruikt werden voor het transport van zwaar bouwmateriaal.

Kailasa temple carved from a single rock
Ontstaan

Krishna I, de koning die behoren tot de rashtrakutadynastie die over grote delen van het Indiase subcontinent tussen de zesde en tiende eeuw regeerde, besloot tot de bouw van deze tempel. Deze tempel is in de volksmond bekend als de Kailash Tempel vernoemd na de belangrijkste godheid Kailashnath, dat letterlijk vertaalt Heer van Kailash betekend en deze tempel is gewijd aan de hindoegod Shiva.

Kailasa temple built by the Rashtrakuta king Krishna I

Bouw

De bouw van de tempel wordt geschat tussen 757 en 783 voor christus en is gebouwd met in gedachten de berg Kailash, waarbij Shiva wordt verondersteld te verblijven volgens het hindoeïsme. Naar schatting werden 400.000 ton rots verplaatst over een periode van 20 jaar om deze monolithische structuur te construeren.

Entrance at Kailasa temple

Archeologen hebben geconstateerd dat er drie soorten beitels werden gebruikt om deze tempel uit te hakken, door de verschillende muurconstructies te analyseren. Deze tempel is waarschijnlijk verticaal geconstrueerd door vanuit de top naar beneden te werken opgebouwd uit de top naar beneden. De architect heeft hierbij de onderstaande plattegrond als leidraad aangehouden.

Ground plan of the temple

externe Architectuur

Houtsnijwerk op meerdere niveaus worden waargenomen op twee verdiepingen hoge poort die een opening vormt naar een U-vormige binnenplaats omzoomd door een hal van kolommen van ten minste drie verdiepingen hoog, die bestaan uit enorme gebeeldhouwde panelen met grote beelden van een verscheidenheid aan goden onthullen.

Top view of the temple

Een beeld van de stier Nandi is te zien in de voorkant van de belangrijkste heiligdom. Dit is een traditie zoals te zien is in alle tempels die gewijd zijn aan de god Shiva. De stier en de god Shiva hebben hun plaats in deze structuur en hebben een hoogte van ongeveer 7 meter. Wat te vergelijken is met 2 verdiepingen. In de basis van de tempel zijn zoveel olifanten uitgesneden dat het lijkt alsof de gehele constructie wordt gedragen door deze olifanten.

Elephants carved on temple's wall
 

interne Architectuur

De interne structuur van de tempel bestaat uit zuilen, ramen, binnen en buiten de kamers, grote zalen, en in het hart van het heilige sacrament ligt een enorme steen lingam genaamd en hierin zijn de afbeeldingen van verschillende goden , erotische mannelijke en vrouwelijke figuren en vele anderen uitgesneden.

Details of carving on temple’s wall
Van de meeste van de goden aan de linkerkant van de ingang word gedacht dat ze volgers zijn van de god Shiva, terwijl aan de rechterkant de goden staan afgebeeld die de volgers zijn van de god Vishu, een ander god in het Hindoeïsme.
Statue of lord shiva at Kailasa temple
Er bevinden zich twee Dhwajasthambhas (vlaggestok pijlers) op het binnenplein. Er worden veel scenes afgebeeld van verhalen die betrekking hebben op de god Shiva.

In de huidige wereld zijn we geheel afhankelijk van technologie om gebouwen te construeren. Hoe bijzonder is het dat eeuwen geleden zo een structuur te construeren zonder deze technologie, althans dat is zoals de huidige wetenschap er over denkt. Maar zelf denk ik dat we onze voorvaderen veel meer krediet moet geven. Waarschijnlijk hadden ze hun eigen technologie om deze bijzondere structuren te kunnen construeren.

.
http://www.unbelievable-facts.com/2016/02/temple-carved-from-a-single-rock.html?_utm_source=1-2-2

2 Comments »

  • De geschiedenis van wereld zoals wij die nu kennen is denk ik nog niet een fractie van wat die in werkelijkheid is.
   Mensen zijn vroeger tot grote dingen in staat geweest waarbij wij ons nu afvragen hoe ze dat hebben gedaan en met onze huidige kennis zeggen dat het niet mogelijk is. Maar toch staan er over de hele wereld objecten die “onmogelijk “zijn.
   Het is fascinerend.

   Vul de zoektekst “PUMA PUNKU” maar eens in op gooogle. Dit is volgens mij de meest fascinerende plek op aarde qua techniek die gebruikt is

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: