Spring naar inhoud

Het bewustzijn en de vlakke wereld (Flat Earth)

illuminati-card-flat-earthersVeel mensen vragen mij, als de wereld echt vlak is zoals jij beweerd waarom wordt dit dan gewoon niet verteld als overheden en organisatie dit weten?  Dan is mijn antwoord dat er teveel belangen bij spelen en dat dit tot grote chaos zal leiden. Dit zien onze “leiders”niet zitten.

Daarnaast speelt er nog iets heel belangrijks en dat is ons eigen bewustzijn, en vooral de kracht daarvan. Zoals op mijn blog in verschillende artikelen behandeld ben ik er van overtuigd dat wij leven in een virtuele wereld waarbij ons bewustzijn bepaald hoe de wereld er uit ziet en wat er met ons gebeurt.

 

 

De kracht daarvan is onmetelijk groot en kan zaken daadwerkelijk veranderen. Maar dit kan alleen als we daar bewust van zijn en het ook gebruiken.  De wereld elite, onze leiders, weten dat en willen niet dat wij mensen dit gebruiken.

De manier om dit te onderdrukken is afleiding en angst. En dat is wat er gebeurt om ons heen. Er wordt een wereld om ons heen gecreëerd van angst en afleiding.  Oorlogen, vluchtelingenstroom, Hollywood film, voetbal en ander sporten en als bonus doen ze ons geloven dat wij helemaal niets voorstellen in een onmetelijk heelal.  een onbeduidend stipje in de kosmos zijn we, en als mens stel je dus helemaal niets voor .

Maar als wij leven op een vlakke aarde( flat earth) en we zijn het middelpunt van ons bestaan dat wij zelf creëren, dan zijn wij niet meer onbelangrijk maar juist de basis van dit bestaan.

Daarom mogen wij dit niet weten !!!  Deze video laat dat nog eens duidelijk zien.

12 Comments »

 1. En wij moeten ook geloven dat de zon 90 miloen mijl van ons af staat. Echt te beachelijk voor woorden. Dat ding staat vlak bij man. Dat zie je toch zo… ZO dom zijn we met zijn allen. Zelfde als de maan, Staat ook vlakbij…

  Like

   • Kijk maar eens naar deze foto en observeer zelf de zon maar eens in zo’n situatie. Het wordt je dan direct duidelijk dat de zon vlak bij is. Want als die echt op 160 miljoen km stond komen altijd alle stralen recht onder de wolken vandaan en niet in een waaier.

    Like

  • “Kijk maar eens naar deze foto en observeer zelf de zon maar eens in zo’n situatie. Het wordt je dan direct duidelijk dat de zon vlak bij is. Want als die echt op 160 miljoen km stond komen altijd alle stralen recht onder de wolken vandaan en niet in een waaier.”

   Dit is volkomen incorrect. Dit is een kwestie van perspectief. Die zonnestralen lopen zeker parallel, maar voor een waarnemer niet. Ga op een regenachtige dag eens naar buiten en kijk tegen de regen in dan omhoog. De regenstelen lopen vrijwel parallel, maar voor jou als waarnemer lijken ze allen uit één punt te komen. Perspectief dus… Ga eens midden op een weg staan en kijk naar hoe de weg afloopt in de verte. Zie je de zijkanten van de weg parallel lopen of convergeren ze voor jou als waarnemer naar één punt?

   Je snapt mijn punt nu wel, hopelijk. Dat zonnestraal-argument wordt vaak aangehaald door flat earthers, maar is gemakkelijk te weerleggen.

   Like

   • Erasthatones was de volgens zeggen de eerste die afstand zon aarde gemeten, kan zowel op bol als vlakke aarde. (Paaltjes/putten, middag, afstand 2 plekken, speciale dag(en), communiceren eeuwen/duizenden jaren geleden op hoe afstand)
    In loop der eeuwen is de afstand alleen maar groter geworden op de bal aarde, van paar miljoen naar ettelijke miljoenen (magie grote getallen, onwerkelijk te begrijpen)
    Leg mij aub uit wat refraction is en waarom hier niet rekening mee gehouden is/hoef te worden bij erasthatones.

    Like

   • De metingen van Aristarchus van Samos waren berust op een aantal aannames. De afstand aarde – maan , en het feit dat de zon de lichte kant van de maan veroorzaakt. Hierdoor zijn zijn uitkomsten al zeer onbetrouwbaar. Maar inderdaad refractie is ook nog iets waar je rekening mee moet houden. Refractie is afbuiging van licht als het een stof passeert die een andere dichtheid heeft . De atmosfeer zou dus ook het licht af moeten buigen en dit zou ook nog eens afhankelijk zijn van de hoek waaronder je het object bekijkt. Wat mij dus opvalt is dat deze refractie in onze normale observatie nergens te constateren is en er wordt in de berekeningen ook geen rekening mee gehouden.

    Als echter de aarde vlak is en de zon en de maan bevinden zich binnen de “dome” koepel dan bevinden ze zich in de zelfde materie en zal er niet of nauwelijks refractie optreden.

    Als je zelf met zichtlijnen de afstand tot de maan en zon bepaald, of met een sextant dan komt daar steeds een afstand van ca een aantal 1000 km uit. maar bij lange na niet de 380000 naar de maan en 150 miljoen naar de zon.

    Like

 2. “Veel mensen vragen mij, als de wereld echt vlak is zoals jij beweerd waarom wordt dit dan gewoon niet verteld als overheden en organisatie dit weten?”

  Waarschijnlijk omdat de aarde gewoon een bol is.. Zucht..

  Like

  • Di wordt niet verteld omdat dit nogal wat impact zou hebben op de gevestigde orde. Hun macht zou daarmee volledig ongeloofwaardig worden. Denk eens aan NASA, wat hebben zijn al die tijd gedaan met al die miljarden, maar ook de overheden die dat mogelijk hebben gemaakt. Maar het belangrijkste is macht. Een bevolking, die op een klein bolletje leeft in een oneindig universum dat bij toeval is ontstaan door een big bang, zal zich ook nietig voelen. Maar als onze Aarde vlak is en het middelpunt is van ons bestaan en als wij zijn ontworpen dan stelt het menselijk leven opeens veel meer voor. Maar als je als heersers de volledige macht wil houden heb je een volk nodig dat nietig en bang is en geen volk dat wakker wordt en inziet dat deze hele wereld voor hen is ontworpen. Dat is de reden dat ons dit niet wordt verteld

   Like

   • Los van fantastische complottheorieën die in een Hollywood blockbuster productie niet zouden misstaan, beperk ik mij liever even tot de feiten. Feit is namelijk dat er geen enkel legitiem bewijs is voor een platte aarde. Al die zogenaamde bewijsjes zitten nogal kinderlijk, naïef in elkaar en daarom ook kinderlijk eenvoudig te weerleggen. Wat Flat Earthers blijkbaar niet begrijpen, is dat wanneer er ook maar één experiment aantoont dat de aarde simpelweg een bol is, dat de aarde dan ook daadwerkelijk een bol is. Dit kan empirisch worden aangetoond. Je kunt er dan vervolgens wel tientallen platte aarde bewijzen tegenaan gooien, maar de aarde blijft dan een bol.

    Like

   • Omgekeerd geldt natuurlijk precies het zelfde . Een argument dat bewijst dat de wereld vlak is bewijst dat deze vlak is. En ik heb zelf nog geen een bewijs uit eerste hand gezien dat bewijst dat de aarde een bol is. Heb jij dit wel? Dan zie ik dat graag !

    Maar het probleem met alle argumenten voor de globe is dat het alleen bewezen wordt door bv de NASA en dus per definitie bewijs uit tweede of derde hand is

    Ik heb zelf in Stavoren de, over het IJsselmeer, de kustlijn van Enkhuizen kunnen zien. Dit is een afstand van ca 20 km . Volgens de wetenschap zou de kustlijn 32 mtr onder de horizon moeten liggen. Hoe kan dat dan? Dat is toch wel het beste bewijs voor mij uit eerste hand.

    Like

 3. “Dit is een afstand van ca 20 km . Volgens de wetenschap zou de kustlijn 32 mtr onder de horizon moeten liggen. Hoe kan dat dan? Dat is toch wel het beste bewijs voor mij uit eerste hand.”

  Dit valse argument werkt niet bij mensen die meer verstand hebben van wiskunde. Die 23 meter onder de horizon geldt alleen wanneer de waarnemingshoogte nul is. Een gemiddelde waarnemer kijkt vanaf een (oog)hoogte van ongeveer 1,80 m. In dat geval zou het slechts 18 meter onder de horizon zijn verdwenen. Een kustlijn plus gebouwen op de achtergrond die daar bovenuit steken zijn dan nog perfect zichtbaar over een afstand van 20 km. En als je wat verder van de kust omhoog loopt, sta je al gauw op een hoogte waarbij je gemakkelijk de kustlijn in zijn geheel kan zien.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: