Spring naar inhoud

Pentagon wil invloed op Google zoekresultaten

Er was ooit een tijd dat zoekmachines zoals Google het publiek echte zoekresultaten voorschotelde.

Die tijd is voorbij, want het Pentagon bepaalt samen met giganten zoals Google, Facebook en Microsoft wat goed voor het publiek is.

 
Het heeft niet uitgebreid in alle kranten gestaan, maar vorige week is er een bijeenkomst geweest tussen Silicon Valley, Hollywood en de Amerikaanse overheid in de vorm van het Pentagon, om in een soort besloten sessies te overleggen hoe ze gezamenlijk de ISIS online propaganda kunnen aanpakken.

Wat voor het gemak buiten beschouwing werd gelaten, is dat ISIS is ontsproten vanachter diezelfde bureaus in het Pentagon, in samenwerking met de altijd betrouwbare Mossad natuurlijk. Dat soort reflecties komen niet voor in de woordenboeken van de dames en heren van het Pentagon.

Dus, wie waren aanwezig bij deze besloten bijeenkomst?

Dat is niet helemaal zeker, want de plebs worden niet geacht dat soort dingen te weten. Maar, gelukkig zijn er altijd wel mensen die iets naar buiten lekken en zo ook in dit geval:

Er waren in ieder geval vertegenwoordigers aanwezig van Apple, Google, Mediacom, Microsoft en Facebook. Zij vlogen allemaal naar Washington voor een bespreking van vijf uur in een kamer zonder ramen met als gespreksonderwerp: Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat de online propaganda van ISIS zich niet verder verspreid?

Volgens berichten in BuzzFeed blijkt dit niet de eerste vergadering in z’n soort te zijn. Het hele afgelopen jaar is het Pentagon al druk bezig met het bewerken van de Tech bedrijven. Ze hebben zelfs een kantoor geopend in Silicon Valley.

Enkele figuren hebben nu uit de school geklapt tegenover BuzzFeed en gezegd dat ze gevraagd zijn door de Amerikaanse overheid om hun zoekalgoritmes aan te passen zodat bepaalde zoekresultaten niet meer boven komen drijven.

Zowel Google als Facebook ontkennen ten stelligste dat ze ook maar iets zullen veranderen om de Amerikaanse overheid ter wille te zijn in de “strijd tegen ISIS” en “andere terroristen”.

Dat zouden wij bij wijze van spreken ook zeggen als wij bij die besprekingen waren geweest en iemand zou ons vragen of we gingen toegeven aan het verzoek van het Pentagon.

Alleen al het feit dat beiden toegeven dat dit bij iedere bespreking met het Pentagon wordt gevraagd, toont al aan dat overheden volkomen maling hebben aan hun burgers zolang ze dingen maar kunnen controleren.

 

Bron: Pentagon wil invloed op Google zoekresultaten | Niburu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: