Spring naar inhoud

Tien ontdekkingen die niemand kan verklaren !

De geschiedenis van de wereld zit vol met verrassende mysteries. Hieronder komen een aantal van deze mysteries voorbij. werkelijk heel bijzondere zaken waarbij je, je af kunt vragen of de geschiedenis die we geleerd hebben wel de juiste is ?

1. Moa Vogels

Moa vogels waren vliegende vogels die Nieuw-Zeeland en bewoonden en die uitstierven rond het jaar 1500. Ze werden gedood, volgens een theorie, door de Maori. Tijdens een expeditie in de twintigste eeuw, struikelde wetenschappers over een zeer groot klauw van een van de vogels die op een of andere manier enkele eeuwen ongelooflijk goed bewaard is gebleven.

2. Het tempel complex van Saksaywaman, Peru

De perfecte metselwerk van deze oude tempel complex, dat zonder het gebruik van een enkele druppel mortel werd voltooid, is werkelijk verbazingwekkend. In sommige gevallen is het onmogelijk om zelfs maar een stuk papier tussen de stenen door te halen. Elk blok heeft bovendien een glad oppervlak en afgeronde hoeken. Hoe is het gebouwd? Niemand weet het

3. Poort van de Zon, Bolivia

De Poort van de zon vinden we in Tiwanaku – een oude en mysterieuze stad in Bolivia. Sommige archeologen geloven dat het het centrum van een groot rijk was tijdens het eerste millennium na Christus. Niemand heeft enig idee wat de gravures op de Poort betekenen en voor bedoeld zijn. Mogelijk, ze hebben een aantal astrologische of astronomische betekenissen.

4. De Longyou grotten, China

Deze grotten werden uit zandsteen gekerfd door mensenhanden. Hiervoor zouden duizenden mensen nodig zijn geweest om deze grotten uit te graven. Toch is er in de historie geen enkele melding gemaakt over hoe deze grotten gegraven werden en voor welk doel.

5. De onafgemaakte Obelisk, Egypt

De obelisk werd ooit uitgehouwen uit de een muur van steen. Maar het lijkt er op dat tijdens het uithouwen de obelisk begon te scheuren. Het werd achtergelaten in deze conditie, niet afgemaakt. Maar het formaat is werkelijk onwaarschijnlijk.  In deze tijd zouden we waarschijnlijk met onze huidige machines niet eens dezelfde prestatie kunnen evenaren.

6. De onderwater stad van Yonaguni, Japan

Dit oude complex werd bij toeval ontdekt door de duikinstructeur Kihachiro Aratake. De onderwaterwereld stad heeft alle wetenschappelijke theorieën beschaamd. De bodem waaruit het werd uitgehakt werd ondergedompeld onderwater ongeveer 10.000 jaar geleden – lang voordat zelfs de Egyptische piramides werden gebouwd. Sommige archeologen geloven dat tijdens dit primitieve tijdperk, mensen leefden nog in grotten en leefden van eetbare wortels en van de jacht,  ze bouwden zeker nog geen steden van rechtopstaande stenen.

7. Mohenjo-daro (’De berg der doden’), Pakistan

Het geheim van de ondergang van deze stad heeft experts decennia lang perplex doen staan. In 1922 heeft de Indiase archeoloog R. D. Banerji de oude ruïnes op een van de eilanden in de rivier de Indus ontdekt. Voorlopig zijn er alleen maar vragen: hoe werd deze grote stad verwoest? Wat gebeurde er met de bewoners? Tal van opgravingen hebben geen antwoorden gebracht.

8. L’Anse aux Meadows, Canada

Deze archeologische site in Canada was ooit een nederzetting die door de Vikingen werd gesticht ongeveer duizend jaar geleden. Het feit dat het bestaat, geeft aan dat de Scandinavische zeelieden  Noord-Amerika bereikten lang voor de geboorte van Christoffel Columbus.

9. Steentijd Tunnels

De ontdekking van een uitgebreid netwerk van ondergrondse tunnels, die zich uitstrekken over heel Europa vanuit Schotland naar Turkije, toont aan dat er in het stenen tijdperk gemeenschappen waren van niet alleen jagers en verzamelaars. Maar de echte toepassing van de tunnels is nog steeds een mysterie. Sommige onderzoekers geloven dat ze werden gebruikt als bescherming tegen roofdieren, terwijl anderen geloven dat ze een manier zijn om te reizen in de veiligheid, beschermd tegen de ontberingen van het weer en de diverse conflicten.

10. De gigantische stenen bollen van Costa Rica

Deze mysterieuze steenformaties zijn intrigerend, niet alleen voor hun perfecte ronde vorm, maar ook vanwege hun onbekende oorsprong en doel. Ze werden ontdekt in de jaren 1930 door de werknemers die de jungle kapte om plaats te maken voor bananenplantages. Lokale legenden suggereerde dat de mysterieuze bollen  verborgen goud bevatten, maar ze bleek leeg te zijn.

Bron: Ten Discoveries Which No One Can Explain | Fabweb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: