Spring naar inhoud

De maan geeft zelf licht !!!

De maan geeft licht dat weten we allemaal. Maar het is bijzonder licht omdat het koud licht is en daarmee geen reflectie kan zijn van zonlicht.  In deze video kun je zien dat de maan eigenlijk een heel speciaal licht geeft dat objecten afkoelt in plaats opwarmt.   Dit is zo bijzonder dat het volgens onze natuurkundige regels eigenlijk niet zou kunnen.    Want licht of straling bevat energie en als dit ergens op schijnt zal altijd een gedeelte gereflecteerd worden en daarmee energie en dus warmte afgeven.

Het onttrekken van energie, wat de maan dus eigenlijk doet, is dus eigenlijk niet mogelijk

Je kunt overigens zelf heel makkelijk test dat maanlicht echt kouder is met een elektronische thermometer

Afbeeldingsresultaat voor measuring moonlight electronic

4 Comments »

 1. Infrarode straling (warmtestraling) van de maan heeft uiteraard een lagere intensiteit dan de infrarode warmtestralen afkomstig van gewone huis, tuin- en keuken voorwerpen. Op de maan is het immers kouder dan hier. Zo’n temperatuurmeter – die oppervlaktetemperatuur meet door de intensiteit van de uitgezonden infrarode straling te meten – kan je heel gemakkelijk foppen. Het teruggekaatste maanlicht van het voorwerp, dat de gevoelige cel van het apparaat binnentreedt, zou het meetproces kunnen verstoren en dit lijkt mij op de een of andere manier een logische verklaring.
  Hoe het exact zit, weet ik niet – al heb ik ook niet zo veel vertrouwen in onkundige doe-het-zelfers die GRAAG willen dat de aarde plat is en er naar toe redeneren. Simpele, eenzijdige, conclusies trekken: “Oh, de maan geeft dus ‘koud’ licht, DUS weerkaatst de maan géén licht van de zon, DUS geeft de maan licht uit zichzelf… bla bla bla…”

  Like

  • Met elk ander licht, zelfs zwak kaarslicht en licht van de straatverlichting werkt de infrarood thermometer perfect, behalve bij maanlicht. Hoe is dat mogelijk ? Er is namelijk geen verklaring voor behalve dat het licht van de maan daadwerkelijk anders functioneerd dan al het andere licht. Een infrarood thermometer meet dus eigenlijk de straling ( warmte ) die van een object afstraalt. Straling die ontstaat door de trilling van de moleculen. Toevoeging van welke straling dan zal dan ook de trilling verhogen en daarmee de warmte. Maanlicht veroorzaakt het tegenovergestelde. Een goede verklaring heb ik hiervoor nog niwr van iemand gehoord, tot die tijd kan ik niet anders concluderen dan dat het maanlicht geen reflectie is van het zonlicht.

   Like

   • Kaarslicht en straatverlichting geven veel sterkere infrarode warmte stralen dan zonlicht dat door de maan wordt weerkaatst. Als je rechtstreeks maanlicht zou meten, dan meet je vanzelfsprekend altijd een lagere temperatuur.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: