Spring naar inhoud

“Geheime kamer in tombe Toetanchamon zal dé ontdekking van de 21e eeuw zijn” – NineForNews.nl

"Geheime kamer in tombe Toetanchamon zal dé ontdekking van de 21e eeuw zijn"

De Egyptische minister van Toerisme Hisham Zaazou noemt de mogelijke ontdekking van een geheime kamer in het graf van Toetanchamon ‘dé ontdekking van de 21e eeuw’.

Afgelopen jaar onthulden archeologen dat ze er voor 90 procent zeker van zijn dat er een verborgen kamer zou zijn in de graftombe. Sindsdien is er een zoektocht aan de gang naar de geheime ruimte.

En zodra de kamer daadwerkelijk ontdekt wordt, zal de ontdekking voor een Big Bang zorgen, aldus Zaazou. “Het zal dé ontdekking zijn van de 21e eeuw.”

Radarscans

Volgens een aantal archeologen ligt Nefertiti, de stiefmoeder van Toetankhamon, in de verborgen kamer. Zaazou tegenover de Spaanse krant ABC: “We weten niet of het Nefertiti is of een andere vrouw, maar wel is bewezen dat de kamer vol ligt met schatten.”

Op 2 april worden er een aantal radarscans gemaakt van de tombe. Na afloop zal er een persconferentie worden gehouden over de resultaten van de scans.

Verborgen deur

Eerdere scans hebben aangetoond dat de tombe van Toetanchamon ongewone lijnen en abnormaliteiten bevat, die wijzen op een verborgen deur achter een muur. Sommige voorwerpen in de tombe van de jonge farao waren oorspronkelijk gemaakt voor Nefertiti.

Sinds de afzetting van de Egyptische oud-president Hosni Moebarak in 2011 heeft de toerismesector in het Afrikaanse land het zwaar, zo zeggen archeologen. Door de politieke instabiliteit in Egypte is het aantal toeristen teruggelopen. Men hoopt dat de ontdekking van de verborgen ruimte ervoor gaat zorgen dat toeristen weer massaal naar Egypte komen.

Bron: “Geheime kamer in tombe Toetanchamon zal dé ontdekking van de 21e eeuw zijn” – NineForNews.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: