Spring naar inhoud

Is de Nederlandse staat in oorlog met zijn eigen bevolking? – Batavirus

Geldermalsen

Is de Nederlandse staat in oorlog met zijn eigen bevolking?

Er is iets gaande in het mooie Nederland. Achter de façade die democratie heet worden er schimmige spelletjes gespeeld. Spelletjes die het daglicht niet kunnen verdragen, maar als je goed zoekt kun je ze ontdekken. Echter, bijna niemand zoekt, de meerderheid gaat mee in de beeldvorming van de NPO die alleen de excessieve gevolgen laat zien. Wat vooraf ging aan die excessen zie je zelden, of nee, eigenlijk nooit.

Tuig in Geldermalsen bestormde het gemeentehuis, tuig inderdaad, maar er stonden 2000 andere mensen buiten. Buitengesloten mensen die zich afvroegen waarom in een kleine gemeente (11.000 inwoners) ineens 1.500 asielzoekers opgevangen moesten worden. Niemand maakt mij wijs dat die 2.000 mensen allemaal tuig zijn. Het zijn mensen met oprechte en legitieme zorgen, bijvoorbeeld omtrent de verkoopbaarheid van hun woning of de leefbaarheid van hun wijk. En mensen die 1.500 gewoon een te grote impact op hun hechte gemeenschap vinden. Mensen met valide twijfels, zeker als je in acht neem dat de gemeente Geldermalsen zelf contact zocht met het COA om een mega-AZC te verwezenlijken.

Namen ze contact op met het COA omdat de afschrijving op het bedrijventerrein zo enorm was dat ze bang waren een Artikel 12 gemeente te worden? De mensen met bedrijven en loodsen op het bedrijventerrein is niks gevraagd, zij waren overgeleverd aan de gemeenteraad die nog niet zolang geleden aangaf dat er geen AZC zou komen.

Nou ineens moest dat AZC er dus opeens wél komen en dat bracht uiteraard wat teweeg. Overal spandoeken en discussie binnen de hechte gemeenschap, familie- en koffietafelgesprekken, noem maar op. Bij de raadsvergadering waren slechts 200 mensen welkom en dat terwijl er al ZESTIG insprekers waren! De rest van het dorp kon dus de pot op en nog erger: ze wilden een scherm in het centrum om de vergadering te volgen maar dat mocht dus niet. Zelfs eens scherm op privé-terrein probeerde men te verhinderen.

Omroep Gelderland en de NPO wilden de vergadering uitzenden maar dat mocht ook niet, de NOS mocht geen kabels trekken vanwege het “beveiligingsplan”. Er was geen enkel plan, een dame die niks met de rellen te maken had werd door de ME het ziekenhuis ingeslagen en moet wellicht haar hele leven de gevolgen dragen van deze avond.

En dan was er nog de “Snellepijntactiek”. Dit is een tactiek die overal en steeds maar weer gebruikt wordt en is volstrekt niets nieuws onder de zon. COA, gemeenten en overheid zijn overal op de hoogte van waar ze een AZC willen hebben. Waar een AZC komt zwijgen de regenten tot een paar dagen voor het besluit zodat we er niets tegenin kunnen brengen en er niets meer tegen kunnen doen. De regenten weten wel wat goed voor u is!

En dat, dat is een oorlogsverklaring tegen de burger van Nederland.

Update:

Beelden van hoe de ME insloeg op een nietsvermoedende vrouw die met het tuig niks van doen had.


 

Bron: Is de Nederlandse staat in oorlog met zijn eigen bevolking? – Batavirus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: