Spring naar inhoud

Basisinkomen: aan de slag

In de aflevering ‘Experimenteren met gratis geld’ brengen initiatiefnemers een basisinkomen op kleine schaal in de praktijk. Hoe begin je zo’n experiment?

Wereldwijd bestaan er al experimenten met het basisinkomen. Ondernemers die niet kunnen wachten, wetenschappers die meer willen weten en progressieve politici houden zich ermee bezig. Hoe doen ze dat en waar begin je als je er zelf mee aan de slag wilt? Een plan van aanpak voor de doe-het-zelver, afgeleid uit de aanpak van initiatiefnemers uit de aflevering ‘Experimenteren met gratis geld’.

Voor steeds meer mensen wordt het basisinkomen een reëele optie om het probleem van verminderde sociale zekerheid op te lossen. Drie op de tien Nederlanders is positief over een basisinkomen, blijkt uit recent onderzoek van TNS Nipo. Dus is dit het moment om ermee aan de slag te gaan, dachten onder andere Michael Bohmeyer in Berlijn en de mensen van MIESlab in Groningen.

Zij besloten niet op de politiek te wachten en vonden een manier om zelf projecten te starten en zo te experimenteren met een basisinkomen. Door middel van crowdfunding, of door een uitkering tijdelijk onvoorwaardelijk te maken – en dan kijken wat er gebeurt. Wat kun je van deze pioniers leren?

Klik op de onderstaande link voor meer….

Vond je dit artikel interessant, deel het dan met je vrienden
Bezoek ook eens mijn blog http://www.renes-wereld.nl http://ift.tt/1zj6bRw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: