Spring naar inhoud

Het geurtje van RTL nieuws | Stop de bankiers

RTL-Nieuws bracht het bericht over een nieuw ‘geurtje’ dat in Rusland op de markt is gebracht. ‘Aantrekkelijk, zakelijk en natuurlijk’, net als Poetin zelf.

 

 

 

 

Dat is het Poetin-parfum volgens de maker. Leaders – number one, heet het toepasselijk.Het gaat om een product dat de naam van de Russische president draagt, en RTL volop de kans gaf Poetin in een kwaad daglicht te stellen.

Ze vonden iemand op straat bereid te zeggen dat het een ‘goedkoop‘ geurtje is. En in het westen is dat dodelijk, omdat leiders nog niet dood gevonden willen worden bij iets dat ‘goedkoop‘ is. Tot na hun aftreden mag het ook niet ‘over the top‘ zijn, maar we zijn collectief trots als een premier of president na zijn politieke loopbaan miljoenen bij elkaar harkt.

Nadat ze iemand hadden laten zeggen dat het een ‘goedkoop‘ geurtje was, werd de Rus, die samen met toeristen poseert in de buurt van het Kremlin als ‘Stalin‘, bereid gevonden zich te laten besprenkelen met een overdaad aan ‘goedkoop parfum‘. Met als ingesproken commentaar dat Stalin er geen genoeg van kon krijgen. Vertaling: Stalin en Poetin zijn twee handen op één buik.

Uit hetzelfde hout gesneden. Ook al is dat je reinste lariekoek, maar propaganda bekommert zich niet om waarheidsvinding. En dat was onversneden propaganda.Nou is propaganda van alle tijden, en de Russen, en bewonderaars van de Russische president kunnen er ook wat van. Maar het ‘subtiele‘ aan die versie van RTL maakt dat ik daar toch een vieze smaak aan overhoud.

Ernstiger wordt het als de NOS ‘los‘ gaat, en de in Saoedi Arabië onthoofde Shiitische geestelijke Nimr al Nimr wegzet als ‘terreurverdachte‘. Terwijl het gaat om iemand die slechts met woorden het onmenselijke regime in dat doodenge land bestreed.

Daarbij meldt Gelauff’s NOS via Teletekst dat ‘Arabische landen breken met Iran‘, nadat een demonstratie in Iran na de moord op Nimr al Nimr uit de hand was gelopen. Het blijkt echter slechts te gaan over Sudan en Bahrein, de ‘stokpoppen‘ van Saoedi Arabië. In Bahrein, waar de VS haar grootste marinebasis in de regio heeft, is Saoedi Arabië rechtstreeks betrokken bij de wrede repressie van elk begin van democratie.

En Sudan is haar rechter hand in Yemen. De ‘Arabische wereld‘ is 22 landen groot. De rest, inclusief de doorgaans gedwee achter hun machtige buur aan hobbelende Emiraten, laten het vooralsnog afweten. De Emiraten halen wel hun diplomaten terug, om de Saoedi’s niet boos te maken. Maar de handel met Iran laten ze keurig ongemoeid.

Ernstig, omdat het de vraag oproept hoe ver Gelauff’s NOS bereid is te gaan met ‘bijbuigen‘ en verdoezelen. Want heeft u op dat NOS-journaal iets vernomen van de grootschalige smokkel van ISIS-olie via Turkije? Politici en journalisten die in de gevangenis belanden omdat ze aan het licht brengen dat Turkije betrokken is bij de grootschalige smokkel van wapens naar extremisten, met inbegrip van ingrediënten voor het maken van gifgas?

Tegelijk opent de hoofdredacteur, samen met NRC, een ‘charme-offensief‘ in die krant van afgelopen weekend, waar Gelauff volhoudt dat de redactie ‘niets vindt‘ van het nieuws, en het brengt zoals het komt.Nou moet je altijd voorzichtig zijn met het uiten van verdachtmakingen op dit vlak. Er is uiteraard een overweldigend aanbod van nieuws, en je kunt niet alles brengen.

Maar als je wél de vage verdachtmakingen van ‘Bellingcat‘ over twintig Russische militairen die betrokken zouden zijn bij het neerhalen van vlucht MH-17 prominent brengt, terwijl dat ‘collectief‘ onlosmakelijk is verbonden met de NAVO, en al betrapt is op de ene na de andere leugen/’vergissing‘, maar je ‘mist‘ de bewijzen voor hulp van Turkije, en bij extensie de VS en de NAVO, aan ISIS en Al Qaida, maak je keuzes die je geloofwaardigheid niet ten goede komen.Het punt is namelijk, dat je nooit voor eeuwig de werkelijke gebeurtenissen verborgen kunt houden, terwijl je bijeen gelogen flauwekul verkoopt als ‘nieuws‘.

Als krant of nieuwszender kun je je op die ingenieuze manier altijd verschuilen achter het feit dat je slechts doorgaf wat je werd voorgezet, en dat dat conform je nobele principes is die dicteren dat een redactie geen eigen ‘mening‘ mag hebben over het nieuws. Maar zo werkt ‘objectiviteit‘ niet. En op enig moment komt de Hemel naar beneden, omdat je jarenlang hebt gelogen en verdraaid, en treft die redactie blaam.

Het westen realiseert zich echter wel dat de eerdere opzet, om landen te veroveren met behulp van Soennitische extremisten, en zo de olie en transportroutes voor olie en gas veilig te stellen, op een mislukking is uitgelopen door de Russische bemoeienis. Begin vorige maand werden Amerikaanse ‘Special Forces‘ in Libië waargenomen, en inmiddels bereid het Verenigde Koninkrijk ook een expeditie voor om alsnog zélf, openlijk, de Libische oliebronnen onder westerse controle te brengen.

Wat uiteraard vanaf het begin de opzet was van die ‘Arabische Lente‘, en de ‘regime-change‘ operaties in Libië en Syrië. Die imperialistische agenda w

Bron: Het geurtje van RTL nieuws | Stop de bankiers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: