Spring naar inhoud

WantToKnow.nl – MH17-radarbeelden onvindbaar.. Who benefits..!?

Waarom zijn radarbeelden van vlucht MH17, boven het Russisch-Oekraïense luchtruim, niet openbaar gemaakt..? Ze zijn er niet..! Voor het eerst in 10 jaar van vliegtuigrampen, zijn er geen radarbeeld…

 

Het is de bittere opmerking van iemand die er zijn vinger niet achter krijgen kan.. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt zegt het met zoveel woorden: “De ramp met vlucht MH17 is de enige vliegramp in de afgelopen tien jaar, waarbij de radarbeelden niet openbaar zijn gemaakt. En als je de radar- en de satellietbeelden hebt, weet je wie vanwaar er geschoten is en kun je de dader bijna aanwijzen.” We zijn 1,5 jaar ná de ramp met MH17 en twee onderzoeken verder. Maar het is nog steeds niet precies duidelijk wie het vliegtuig uit de lucht schoot. En volgens het Tweede Kamerlid Omzigt, is het ontbreken van de ‘primaire radargegevens’ daar mede de oorzaak van.

Sinds de ramp bijt Omtzigt zich als een terriër vast in de toedracht en dus is hij emotioneel als blijkt dat hij beet heeft. En laten we wel wezen: het is zeer uitzonderlijk is dat de radarbeelden ontbreken van een lijnvlucht boven Europa…! Noch Rusland, noch Oekraïne heeft de Nederlandse onderzoekers van de Onderzoeksraad voor de veiligheid (OVV), die de toedracht van de ramp onderzocht, van radarbeelden voorzien. Een grof schandaal, vindt Omtzigt.

Internationale verdragen verplichten beide landen de radarbeelden te bewaren en aan onderzoekers af te staan. Volgens de Russen zijn de beelden gewist. En volgens de Oekraïne stonden hun civiele radarinstallaties uit, vanwege ‘periodiek onderhoud’. Geloof jij het..? Want let op: ook hun militaire radar stond ook toevallig niet aan… Wat speelt hier in hemelsnaam..?

Bron: WantToKnow.nl – MH17-radarbeelden onvindbaar.. Who benefits..!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: