Spring naar inhoud

Onvoorstelbaar: het kan vandaag 5 graden

Onvoorstelbaar: het kan vandaag 5 graden worden … op de Noordpool

We zijn intussen al wat gewend, maar vandaag staat het weer toch echt op z’n kop. Niet hier, maar wel op de Noordpool. Daar stijgt het kwik vandaag tot vermoedelijk 5 graden Celsius, ofwel 30 graden te warm. Het vriest er dus niet en is er ongeveer even warm als in Nederland de komende dagen. De oorzaak is een bizarre storm die over IJsland trekt.

Het was aangekondigd dat er zich vandaag vreemde fenomenen zouden voordoen. Een van de krachtigste stormen ooit boven de Atlantische Oceaan trekt over IJsland. De storm komt voort uit een depressie die vorig weekend tornado’s door Texas deed razen. Hierdoor wordt tropische lucht dus naar het dak van onze planeet gebracht en daardoor is het kwik op de Noordpool tot boven het vriespunt gestegen. Normaal zijn er nu minimumtemperaturen van ongeveer -30 graden. Niet vergeten ook dat het er momenteel 24 uur per dag donker is.

| Stop de bankiers http://ow.ly/Wu566

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: