Spring naar inhoud

Vanwaar de draken en leeuwen fetisj van de elite?

SYMBOLIEK by Micky van Leeuwen

Iets wat ik als klein jongetje al niet kon plaatsen was de Nederlandse (oranje) leeuw. “Hup Holland hup, laat de leeuw niet in z’n hempie staan!” Welke Nederlandse leeuw? Die van Artis, Ouwehands of Blijdorp? Of liepen er in de Middeleeuwen wel leeuwen rond in Nederland toen de Oranje’s de leeuw als symbool kozen? Ik bedoel, waarom heeft onze koninklijke familie die leeuwen in hun corporate logo/familiewapen staan? Als we het over de Nederlandse leeuw hebben, dan neem ik tenminste aan dat we dan doelen op de leeuwen van Oranje? Ik had het gesnapt als de Oranje’s een koe of een haring hadden gekozen als familiewapen. Maar een leeuw vind ik niet de meest voor de hand liggende keuze voor een familie die claimt Nederlands te zijn. Vanwaar dus die leeuwen? http://ift.tt/1zj6bRw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: