Spring naar inhoud

Waarom vooral Zuckerberg zelf profiteert van zijn liefdadigheid – wel.nl

Mark Zuckerberg geeft 99 procent van zijn aandelen in Facebook aan een goed doel. Samen met zijn vrouw Priscilla Chan maakte hij dit vandaag bekend in een brief aan zijn pasgeboren dochtertje Max. Papa Mark Zuckerberg, de weldoener, het klonk zo mooi, maar al snel was er vooral kritiek. Want waar gaat het geld naar toe?
De aandelen ter waarde van 45 miljard dollar komen terecht in het zogenoemde Chan Zuckerberg Initiative, meldt Trouw. Het koppel schrijft in de brief aan hun dochtertje dat het fonds gaat investeren in ‘een betere wereld’, waarin ‘iedereen gelijk is’ en het ‘menselijk potentieel volledig wordt benut’. Ze hopen verder dat de nieuwe generatie honderd keer meer leert en ervaart dan zij, altijd in verbinding staat en toegang heeft tot zo veel mogelijk informatie en ideeën.
En daar is natuurlijk Facebook voor nodig. “Dit is een technocratische droom en een nachtmerrie voor ieder normaal mens”, schrijft Sam Biddle in het online tijdschrift Gawker. Hij stelt dat Zuckerberg met een ‘betere wereld’ een wereld bedoelt die vooral voor hem zelf beter is. Er zitten namelijk nogal wat haken en ogen aan de royale gift. Het fonds is ten eerste geen non-profitorganisatie, maar een gewoon bedrijf dat winst kan maken.

Klik op de onderstaande link voor meer….

Vond je dit artikel interessant, deel het dan met je vrienden
Bezoek ook eens mijn blog http://www.renes-wereld.nl http://ift.tt/1zj6bRw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: