Spring naar inhoud

Het contante geld lijkt de strijd te verliezen

Het is niet voor niets dat er vrijdag, eergisteren, juichende berichten verschenen van de banken op de voorpagina van de Telegraaf.

Wederom hebben ze een groots succes geboekt in de strijd tegen hun grootste vijand, het contante geld.

Ondanks alle kunstmatige hosannaberichten over de toestand van de economie zijn talloze experts het er over eens dat we op de rand staan van een enorme wereldwijde recessie.

Wanneer iets dergelijks gebeurt dan zullen er zich lange rijen vormen bij de pinautomaten en bankkantoren omdat iedereen dan toch graag contant geld in handen wil. Dat is een van de redenen dat men binnen de bankwereld alles uit de kast haalt om het contante geld zoveel en zo snel mogelijk uit te bannen.

Wanneer mensen namelijk hun geld fysiek opeisen dan zal blijken dat het geld er niet is. Met elektronisch betalingsverkeer heb je uiteraard dat probleem niet want het gaat over niets anders dan een bliep op een computerscherm.

De tweede reden voor de razendsnelle afschaffing van contant geld is natuurlijk het controle aspect. Ambtenaren van overheidsinstellingen zoals de belastingdienst die wanneer ze willen op die manier je leven als het ware tot op de minuut in kaart kunnen brengen. Overheidsinstellingen die je vervolgens een elektronisch bericht sturen dat je toch echt wat minder geld moet uitgeven aan flessen wijn omdat ze anders helaas gedwongen worden om je zorgpremie te verhogen.

Klik op de onderstaande link voor meer….

Vond je dit artikel interessant, deel het dan met je vrienden
Bezoek ook eens mijn blog http://www.renes-wereld.nl http://ift.tt/1zj6bRw

Categorieën

Nieuws berichten

De Ware Wereld Alles bekijken

Zoektocht naar de werkelijkheid, holografische virtuele wereld, Flat Earth en bedrog door de NASA. Geheime organisaties ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: