“TTIP is gelijk aan totale straffeloosheid voor multinationals” | Stop…

Dit weekend betoogden 250.000 mensen in Berlijn tegen het TTIP. Ook in Londen, Amsterdam en Barcelona werd actie gevoerd. Een Europese petitie tegen het vrijhandelsakkoord haalde meer dan 3 miljoen handtekeningen. Donderdag was het de beurt aan Brussel om zich aan te sluiten bij het groeiende protest. Enkele honderden betogers trakteerden er de deelnemers van de EuroMarchas op een warm onthaal.

Enkele actievoerders hadden onder de naam EuroMarchas een mars van Gibraltar naar Brussel ondernomen. Donderdagmiddag kwamen ze aan bij het Schumanplein waar een Europese top plaats vindt.

Ze werden er onthaald door enkele honderden leden van het actieplatform dat zich ook vanuit België verzet tegen het vrijhandelsakkoord TTIP.

“TTIP betekent de totale straffeloosheid voor multinationals die voortaan mogen doen wat ze willen. En alles verloopt in het grootste geheim. Zelfs de leden van het Europees parlement hebben geen toegang tot de details van de onderhandelingen”, zegt actievoerder Bruno Poncelet van het vormingscentrum Cepag.

Toen een vijftigtal deelnemers van de actie even een straat probeerde af te sluiten, werden ze omsingeld door de politie. Enkele tientallen actievoerders werden opgepakt en weggevoerd met politiewagens.

Klik op de onderstaande link voor meer….

Vond je dit artikel interessant, deel het dan met je vrienden
Bezoek ook eens mijn blog http://www.renes-wereld.nl http://ift.tt/1zj6bRw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.