Skip to content

Finland overweegt burgers gratis geld te geven – NineForNews.nl

De Finse overheid overweegt een deel van de Finnen gratis geld te geven, ongeacht of ze al dan niet werken. De hoogte van zo’n basisinkomen is nog niet bekend, maar veel mensen zijn benieuwd hoe het gaat werken. Dat meldt de BBC.

De Finse premier Juha Sipilä is groot voorstander van het idee: “Voor mij betekent een basisinkomen een vereenvoudiging van het sociale zekerheidsstelsel.” Het plan is met name interessant voor mensen zonder werk. In Finland zijn dat er momenteel 280.000; dat is 10 procent van de beroepsbevolking.

Tachtig procent van de Finnen is voor een basisinkomen. “Een basisinkomen? Ja, ik zou wel 1000 euro per maand willen krijgen,” zegt een man uit Pori in West-Finland. Hij is één van de werklozen die naar een oud, houten gebouw moeten gaan waar ze goedkoop voedsel en tweedehands spullen kunnen krijgen. http://ift.tt/1zj6bRw

Categorieën

Nieuws berichten

De Ware Wereld Alles bekijken

Zoektocht naar de werkelijkheid, holografische virtuele wereld, Flat Earth en bedrog door de NASA. Geheime organisaties ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: