Skip to content

Breaking: Bootvluchtelingen naar Europa worden betaald door Amerika

Martin Vrijland

In een artikel van 28 augustus 2015 op deze site vroeg ik mij af hoe het kan dat bootvluchtelingen uit Noord Afrika over zulke enorme bedragen beschikken om mensensmokkelaars te kunnen betalen voor hun overtocht. Deze vraagstelling kwam al in 2014 bij mij op na het kijken van een documentaire van de VPRO (zie hier) waarin getoond werd wat een vluchteling aan geld op zak moest hebben om überhaupt op zo’n boot te belanden. Ik schreef toen een artikel met de titel: ‘Betaalt Europa zelf de vluchtelingen om de industrie draaiende te houden?‘ (zie hier). Ik kreeg opmerkingen naar mijn hoofd als: “Man, die hele familie heeft misschien wel jaren gespaard om zo’n tocht te financieren in de hoop op een beter bestaan voor een familielid in Europa. Toon eens een beetje empathie!” Persoonlijk vond ik dit geen realistisch argument, omdat in de landen waar we het over hebben vaak de gehele infrastructuur plat gebombardeerd is, de economie op zijn gat ligt en als er wel al een vorm van inkomen zou zijn, dan kan dit nooit toereikend zijn voor zoveel mensen om over zoveel geld in een vreemd valutum te beschikken. Waar haal je als vluchteling een bedrag van € 11.000 (in euro’s) vandaan? De beveiligingsindustrie verdient ondertussen miljarden aan deze vluchtelingenstroom, zo toonde ook diezelfde VPRO documentaire.

Klik op de onderstaande link voor meer….

Vond je dit artikel interessant, deel het dan met je vrienden
Bezoek ook eens mijn blog http://www.renes-wereld.nl http://ift.tt/1zj6bRw

Categorieën

Nieuws berichten

De Ware Wereld Alles bekijken

Zoektocht naar de werkelijkheid, holografische virtuele wereld, Flat Earth en bedrog door de NASA. Geheime organisaties ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: