Skip to content

De Goden van het Geld | Blijvend actueel | Earth Matters

“Geef mij heerschappij over de uitgifte en de uitgave van geld in een land en het kan mij niet schelen wie de wetten maakt.” – Mayer Amschel Rothschild (1744-1812), patriarch van de Rothschildfamilie

Dat de meeste landen geen zeggenschap hebben over hun eigen valuta is misschien wel het belangrijkste feit met betrekking tot de machtsverhoudingen in de moderne wereld. In plaats daarvan creëren private, op winst gerichte centrale banken – zoals de Federal Reserve in de VS – geld uit het niets en lenen het tegen rente uit aan hun respectievelijke overheden. Dit is een buitengewoon winstgevende zwendelarij, maar dat is nog niet eens het ergste.

Niet alleen hebben de centrale banken de macht om vanuit het niets geld te creëren, ze hebben ook de macht om rentepercentages vast te stellen, te bepalen hoeveel krediet er wordt verleend, en te beslissen hoeveel geld er in omloop gebracht wordt. Deze macht stelt centrale banken in staat om cycli van hoogconjunctuur te orkestreren gevolgd door crises – en dat doen ze ook daadwerkelijk. Op deze manier kunnen de superrijke bankeigenaren van investeringen profiteren tijdens de economische hausses en kunnen ze tegen lage prijzen bezittingen opkopen tijdens crises. En dat is nog steeds niet het hele verhaal. http://ift.tt/1zj6bRw

Categorieën

Nieuws berichten

De Ware Wereld Alles bekijken

Zoektocht naar de werkelijkheid, holografische virtuele wereld, Flat Earth en bedrog door de NASA. Geheime organisaties ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: