Skip to content

Corruptie op klompen – Follow the Money

EWALD ENGELEN Terwijl gepensioneerden en pensioenpremiebetalers de dupe zijn van het rentebeleid van de ECB, incasseren de bazen van sommige pensioenfondsen absurde salarissen. Tot ergenis van Ewald Engelen, die er dan ook wat van zegt – terwijl de media over deze kwestie in alle talen zwijgt.
Het zat afgelopen maandag verstopt in het vermogensbeheerders­blaadje van de Financial Times: de salarissen van pensioenuitvoerders waren tot ‘alarmerende’ hoogtes gestegen.
Onderzoek van de Britse zakenkrant naar de beloning van de bestuurders van de veertien grootste pensioenfondsen ter wereld leverde bedragen op reikend van 7,3 miljoen dollar voor Jim Leech (geen grap) van het Onderwijzers­pensioenfonds uit Ontario tot 359.000 dollar voor Alan Rubinstein van het Britse achtervangfonds voor gedupeerde pensioenfonds­deelnemers.

Niets gezien en gehoord
Het heeft wellicht ook wel eens in een Nederlandse krant gestaan, toch schrok ik ervan daar ook twee leden van de Nederlandse pensioen­elite aan te treffen. Else Bos van PGGM, het pensioenfonds van de zorgsector, op tien met bijna 530.000 euro. En op zeven Dick Sluimers van ambtenaren­fonds APG met een salaris van ruim 700.000 euro, ruim drie keer de Balkenende-norm.

Corruptie op klompen: terwijl er wordt afgestempeld op pensioenen en werkende deelnemers jaar op jaar hogere premies mogen ophoesten, kent de polderlandse pensioenelite zichzelf doodleuk ‘marktconforme’ salarissen toe. En geen haan die ernaar kraait. Want natuurlijk heeft geen krant, actualiteitenprogramma of nieuwsrubriek het opgepakt – ik heb het nagekeken. Om maar te zwijgen van de vakbondsbonzen in de fondsbesturen: niets gezien, niets gehoord, altijd gezwegen http://ift.tt/1zj6bRw

Categorieën

Nieuws berichten

De Ware Wereld Alles bekijken

Zoektocht naar de werkelijkheid, holografische virtuele wereld, Flat Earth en bedrog door de NASA. Geheime organisaties ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: